0 van 0 resultaten voor ""

Josie Harrison

Data scientist

De weg van de slimste route

Voor haar masterstudie Data Science stak Josie de Atlantische Oceaan over en verruilde ze in 2019 Canada voor Nederland. In Vancouver beleefde Josie haar kinderjaren, voor haar bachelor vloog ze uit naar Toronto en voor haar master zette ze een nog grotere stap en vertrok ze naar Tilburg. Een kans die ze wilde grijpen.

“Het hebben van een Nederlandse moeder maakt dat ik van jongs af aan nieuwsgierig ben geweest naar Nederland. Voor mij stond het dan ook al een lange tijd vast dat ik ook hier zou gaan studeren en werken. Na mijn studie in Toronto in de richting van architectuur heb ik twee jaar in deze sector gewerkt. Hier kwam ik steeds vaker in aanraking met de mogelijkheden die data met zich mee brengen. En is mijn interesse voor machine learning, algoritmes en patronen gewekt.

Al snel werd mij duidelijk dat datatechnologie al heel ver doorontwikkeld is en van heel hoog niveau is. De uitdaging zit hem vooral in om hier waarde mee te creëren voor alle industrieën die onze samenleving rijk is. Om de wereld slimmer en daarmee onze leefomgeving beter te maken. Dit kan als we de potentie van data en de aanwezige methoden benutten. Vandaar ook mijn keus om, in samenwerking met een bedrijf die impact maakt met haar werk, mijn thesis te doen. Om data in de praktijk van echte waarde te kunnen laten zijn.

Dus ik googelde naar het grootste architectenbureau van Europa, en daar was Sweco. Wat me direct aansprak was de combinatie tussen architectuur en engineering en prominente rol van digitalisering in de dagelijkse praktijk. Bij onze kennismaking deelden we onze ambities en heeft Sweco de opdracht voor mij passend gemaakt.”

De mate van flexibiliteit is hier ontzettend hoog, wat heeft bijgedragen aan een heel interessante afstudeerstage met successen in de praktijk.

 

Vrouw met een digitale missie

Josies missie is om mensen bewust te maken van de waarde van data. In een snel veranderende wereld waarin digitalisering een steeds belangrijkere rol speelt en met een stevige dosis nieuwsgierigheid naar de informatie die in data verstopt is, zoekt ze met behulp van algoritmes naar patronen in die data. Zo is ze op dit moment samen met collega’s de digitale en slimme tool RECLAIM aan het ontwikkelen. Een techniek die op basis van machine-learning in no-time inzichtelijk maakt welke bouwmaterialen er beschikbaar zijn én komen voor hergebruik. Met dit inzicht zal de overgang naar een circulaire economie niet alleen heel anders verlopen, maar ook nog eens aanzienlijk sneller gaan.

“Datatechnologie gaat de hele industrie radicaal veranderen. In positieve zin. Er zijn zoveel paden nog niet bewandeld, terwijl de technologie er al is. En daar wil ik onderdeel van zijn, die paden wil ik juist bewandelen en aan de voorkant van deze verandering wil ik actief zijn. Als data scientist bij Sweco probeer ik knelpunten langs de as van digitalisering op te lossen. De technologie is er. Het is aan ons samen om deze succesvol toe te passen in allerlei verschillende industrieën en de kansen in te koppen. En van bijvoorbeeld afval een belachelijk begrip te maken.”

Als data scientist bij Sweco probeer ik knelpunten langs de as van digitalisering op te lossen. De technologie is er. Het is aan ons samen om deze succesvol toe te passen in allerlei verschillende industrieën en de kansen in te koppen.

Om haar vaardigheden op het gebied van data science en de programmeertaal Python verder te ontwikkelen, volgt ze dagelijks een 15-minuten-cursus. Ze wil voor Sweco waardevolle informatie die verscholen ligt in data ontdekken, ontrafelen en interpreteren. “Ik krijg hier alle ruimte om mijn visie vorm te geven en mijn missie voor te zetten. Bij Sweco zit niets in een vat gegoten en dat maakt mijn werk zo leuk. Ik voel me vrij om nieuwe dingen uit te proberen, mogelijk slimmere wegen te bewandelen en te innoveren.” 

Enthousiast geworden?

Misschien zit tussen onze vele vacatures wel jouw droombaan. Bij Sweco zijn we namelijk altijd op zoek naar talent. Naar koplopers, creatieve breinen en waaghalzen die het verschil durven te maken. Neem gerust een kijkje, trek aan de bel als je vragen hebt of graag bij ons komt werken. De (virtuele) koffie staat klaar!

Vragen over werken bij Sweco of over onze vacatures?

Laat het ons vooral weten. Onze recruiters helpen je graag verder en kijken er naar uit je te spreken.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Copy link
Powered by Social Snap