0 van 0 resultaten voor ""

Gezonde en veilige industrie: volop in transitie  

De industrie is in transitie. Of het nu gaat om verduurzaming, verbeteren van de efficiëntie, toepassen van nieuwe technologie of innovaties: deze ontwikkelingen hebben altijd effect op de veiligheid en gezondheid van mens en omgeving. De uitdaging voor iedere fabriek is hierin gelijk: je wilt jouw productieproces efficiënt, veilig en gezond continueren. Met de komst van steeds strengere regels, richtlijnen en protocollen en het ontbreken van deze specifieke kennis ziet de industrie soms door de bomen het bos niet meer.  

Veilig doorwerken volgens alle voorschriften 

Toch zijn al deze voorschriften noodzakelijk. Ze bieden duidelijkheid en voorkomen onnodige risico’s, fouten en hoge kosten. Hier komt Sweco om de hoek kijken. Wij zijn jouw gids die alle benodigde voorschriften in kaart brengt, scenario’s schetst en de gekozen route in de praktijk weet te brengen. Zodat jij op basis van de juiste informatie de beste keuze kunt maken. Veilig, gezond, efficiënt, toekomstbestendig én betaalbaar.   

Veiligheid in de industrie raakt veel facetten: van machineveiligheid, procesveiligheid, explosieveiligheid tot veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag. Door veiligheidsrisico’s te beheersen en negatieve effecten te voorkomen kan het welzijn van medewerkers en hun omgeving aanzienlijk bevorderd worden. Dat is ons doel. We brengen de risico’s en gevaarlijke situaties in kaart en stellen een praktisch plan van aanpak op om risico’s te reduceren tot een acceptabel niveau. Het resultaat is een veilige en gezonde industriële omgeving, zowel binnen als buiten. Uniek hierin is onze integraliteit: we schakelen makkelijk en snel met collega’s van andere vakgebieden, waardoor we een breedte van oplossingen bieden.  

Mensen veilig en gezond aan het werk in koekjesfabriek

Hygiënisch ontwerpen 

De huidige situatie laat zien hoe snel een besmetting om zich heen kan grijpen. En benadrukt daarmee het nut van goede hygiëne. Nederland is de tweede voedselproducent ter wereld en toonaangevend op het gebied van voedselproductie en hygiënisch ontwerpen. Om deze positie te behouden, voedselveiligheid te kunnen garanderen en claims te voorkomen, wordt het voor productielijnen en fabrieken steeds belangrijker dat vanaf moment één duidelijk is aan welke normen en richtlijnen installaties moeten voldoen. 

Als officieel lid van de EHEDG groep, hebben onze technologen en engineers toegang tot alle EHEDG-normen en zijn ze altijd op de hoogte van laatste ontwikkelingen op gebied van voedselveiligheid.

De engineers van Sweco zorgen voor de technische kennis die nodig is om de noodzakelijke en juist die richtlijnen die waarde toevoegen, in te richten. Vanaf de voorbereidingen tot en met realisatie beschikt Sweco over projectmanagers, projectleiders en engineers in de disciplines procestechniek, werktuigbouw, elektrotechniek, civiele techniek, bouwkunde HVAC en veiligheid. En zorgen we met de HAZOP systematiek ervoor dat jullie fabriek veilig en daarmee gezond kan blijven produceren. 

Altijd in de buurt  

Bij Sweco werken we volgens de EPCm-structuur. Onze engineers ondersteunen industriële klanten actief in de food, pharma, chemie en olie en gas, van de ideefase tot aan de uiteindelijke constructie. Met 150 engineers in Nederland en meer dan 1.100 industrie experts in Europa is de expertise van Sweco altijd binnen handbereik. We kijken over de grenzen, werken samen met de Europese top én zijn letterlijk altijd in de buurt. Met 10 vestigingen in Nederland of als sitebased team op jouw plant om het project optimaal te begeleiden en volledig uit handen te nemen.  

Man en vouw in werkkleding met helm op, samen aan het werk

Onze expertise: 

 • Multidisciplinaire engineering
 • Projectmanagement
 • Industriële veiligheid
 • Externe veiligheid
 • Brandveiligheid
 • Industriële veiligheid
 • ATEX, HAZOP, SIL, CE, RI&E
 • WION, KLIC melding
 • Milieuvergunningen
 • Documentmanagement
 • GIS ondersteuning

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.