0 van 0 resultaten voor ""

Civiele constructies en constructiemanagement 

Voor het renoveren van bestaande, of realiseren van nieuwe civiele constructies heeft Sweco de verschillende specialismen in huis. Denk aan constructeurs en modelleurs, maar ook aan adviseurs en projectleiders. Samen zijn wij in staat de constructies voor infrastructurele projecten te ontwerpen, berekenen en organiseren. Dat strekt zich uit van bruggen, viaducten, onderdoorgangen, aquaducten tot bijvoorbeeld geluidschermen en grondkerende constructies. Het zijn veelal kostenbepalende elementen in projecten en die vragen dan ook een doordachte aanpak en ontwerp. Dat is wat wij leveren. 

Brede ervaring in tal van projecten 

Wij hebben veel ervaring met het ontwerpen en berekenen van velerlei civiele constructies. In alle fases van een project: van het meedenken in de voorfase, concreet ontwerpen in een verkenning of planstudie fase tot en met engineeringsvraagstukken in de uitvoeringsfase. Deze ervaring gaat niet alleen over ons inhoudelijke kennis, maar juist ook om de veelzijdigheid in samenwerkingen. Dat doen we met een grote verscheidenheid aan partijen als overheden, aannemers, architecten, bevoegde instanties en andere stakeholders. Onze projecten vinden plaats op het provinciale- of rijks(spoor)wegennet, maar betreffen ook nieuwe stedelijke gebiedenzoals Zeeburgereiland en de Sluisbuurt in Amsterdam. Of de grote vervangings- en renovatieopgave van (binnenstedelijke) bruggen. Sweco’s portfolio is breed en divers.   

Brug naar IJburg

Digitale aanpak voor een integraal ontwerp 

Wij verzorgen het ontwerpproces van begin tot einde. Digitalisering en innovatie neemt in dat proces een belangrijke rol in. Zo wordt bij het ontwerpen en berekenen van constructies veelvuldig gebruik gemaakt van specialistische software. Naast deze software, de inzet van parametrisch ontwerpen en gebruik makend van efficiënte processen zoals BIM, zijn we in staat constructies integraal met de (project)omgeving te ontwerpen. Zo bereiken we een optimaal resultaat.   

In onze ontwerpen hanteren we een transparant proces, waardoor ontwerpkeuzes navolgbaar zijn, eisen worden geverifieerd en gevalideerd en ook veiligheid over alle fasen wordt meegenomen. 

(Her)gebruik van bestaande constructies of materialen  

Met de enorme vervangings- en renovatieopgave (V&R) in ons land ontstaat een interessante opgave op vooral constructief gebied. Het omgaan met de bestaande situatie en soms het (her)gebruik van oude constructies of materialen stelt een ieder voor nieuwe uitdagingen. Bovendien telkens anders. Voor een rijks- of provinciale weg is dit namelijk een heel andere opgave dan voor een vernieuwingsconstructie met behoud van een monumentaal karakter in een oude binnenstad. Sweco kan, op basis van data (onder andere meetgegevens), de restlevensduur van deze civiele constructies inschatten. Zo kunnen we levensduur verlengende maatregelen voorstellen of zelfs nieuwe constructies ontwerpen rekening houdend met de contouren van het oude. 

Fietsbrug Ritsumasyl in Friesland Nederland

Obsurv in de praktijk: gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam gebruikte ruim 25 jaar een eigen beheersysteem. Maar met alle criteria voor open standaarden en nieuwe ambities in assetmanagement werd het steeds lastiger om alle doorontwikkelingen zelf te blijven doen. Daarom besloten ze over te stappen op beheersysteem Obsurv. Dankzij deze overstap heeft de gemeente Rotterdam weer grip op de werkprocessen.

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.