0 van 0 resultaten voor ""

Verduurzamen van de industrie

De energietransitie, ja, die voelt tot dusver vooral als een moetje. Als een afvinklijstje. Maar wanneer je er echt goed voor gaat zitten, kun je er veel meer uithalen. Of beter nog: zorg je ermee voor flinke energiebesparingen. Laat Sweco je gids zijn die de energietransitie concreet, behapbaar en betaalbaar maakt. Van voorwerk en subsidieaanvraag tot engineering. Van idee tot realisatie. 

Verduurzamen, vergroenen, minder CO2-uitstoot: dat voelt goed en biedt nieuwe businesskansen. Het kan je immers een fikse voorsprong geven op je concurrenten. De energietransitie is goed, nodig ook, maar wel om je klanten te behouden en als bedrijf te kunnen blijven groeien. En dus niet om je concurrentiepositie ondermijnen.  

Winst in plaats van kosten

Je ziet misschien op tegen de investeringen, begrijpelijk. Maar kijk eens goed. Je kunt daarmee -vooral op de lange termijn- flinke energiebesparingen realiseren. Dat begint al met de informatie- en energiebesparingsplicht. Ga die niet afvinken, dat voegt niks toe. Maak van dat moetje een winstplan. 

Industriegebied naast water

Nu is het vaak: we investeren twee euro en we besparen twee euro. Maar kleine ingrepen leveren vaak weinig op. Denk groter. Denk proactief in plaats van reactief. Bedenk wat het je op de lange termijn gaat opleveren in plaats van wat het je gaat kosten. Merkonderscheid? Imagoversterking? Langetermijn winst? En ga op basis daarvan een sluitende business case maken. Om jouw bedrijf energieker voor een duurzame toekomst te maken.  

Zo verduurzamen we jouw fabriek    

Elke fabriek is anders. Maar het doel van elke fabriek is hetzelfde: zo efficiënt mogelijk produceren tegen zo laag mogelijk kosten. Om te kijken hoe wij ook jouw fabriek energiezuiniger en daarmee toekomstbestendig kunnen maken, gaan onze experts -en daarvan hebben we er 21.000 wereldwijd- om tafel met medewerkers uit alle lagen van jouw bedrijf. Zij kennen immers hun fabriek het allerbeste.   

We bestuderen eerst nauwgezet hoe jouw productieproces in elkaar zit. We bekijken hoe de huidige energiestromen eruitzien en waar je op welk onderdeel winst kunt behalen. Zonder dat we daarbij de nabije omgeving uit het oog verliezen. Je zult merken: kleine innovaties kunnen al zorgen voor maximale besparingen. 

Samen vooruit     

Een rapportage is mooi. Maar we kijken graag verder, samen met jou. Want hoe ga jij die CO2-uitstoot verminderen? Met welke middelen en technieken, wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd van al je investeringen? En nee, afkijken bij de buren heeft geen zin. Elke industriële omgeving, elke plant is anders. Het doel blijft voor elke fabriek hetzelfde. Allerlei randvoorwaarden bepalen mede of het daadwerkelijk te realiseren valt.  

Door middel van een haalbaarheidsonderzoek toetsen we de kansen voor een warmtenet. Zijn alle partijen daarna nog steeds optimistisch, dan werken we een businesscase uit. We gaan aan de slag met het warmtenet-ontwerp, vergunningen, subsidies en aanbestedingen. Ook de uitvoeringsfase kan Sweco begeleiden. En is het warmtenet eenmaal in de bedrijf, dan blijven wij betrokken om te kijken of het net naar behoren werkt. 

Van suikerbiet tot biogas   

Een telefoontje van de Suikerunie. Of we konden meedenken over hoe ze hun fabrieksafval konden afvoeren. Bij de productie van suiker komt namelijk een grote hoeveelheid restmateriaal vrij. Wij hebben die vraag omgedraaid. Hoe kun je afval niet afvoeren, maar hergebruiken? Die natuurlijke restanten kun je namelijk ook omzetten in biogas. Duurzaam en met een kelderende energierekening.    

Luchtfoto Suiker Unie Groningen zonsondergang

Van energie naar energie    

Bij Tejin Aramid in Emmen maken ze het Twaron-garen. Dat is vijf keer sterker dan staal. Dat garen drogen ze in warme lucht. Alle energie die daarbij vrijkomt, verdween er zomaar in de vrije lucht. Nu gebruiken ze die energie zelf. En dat zorgde voor een flinke reductie van de energiekosten.   

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.