0 van 0 resultaten voor ""

Diversiteit voorwaarts

Onze samenleving is die van jou

Het realiseren van een diverse en inclusieve maatschappij is een positieve en belangrijke ontwikkeling. Een ontwikkeling waar Sweco als werkgever onderdeel van de oplossing wil zijn. Daarom werken we met elkaar, stap voor stap en onverminderd door om net als onze Zweedse ‘moeder’ ook in Nederland een toppositie hierop te bereiken. Dat vergt nog stappen, maar ons doel is helder: Sweco is een plek waar iedereen mag zijn wie hij, zij of hen is. En waar iedereen zich welkom en veilig voelt.

Transitie vraagt om lef

Om dappere mensen die hun kop boven het maaiveld uitsteken, om het maken van gewaagde en soms impopulaire keuzes en om moed projecten anders durven te belichten en in te richten. Geen dag, project, probleem of plan kan immers hetzelfde zijn. Dus waarom zou in je team wél iedereen hetzelfde zijn?

We zijn niet gelijk, wel gelijkwaardig

Sweco, waar plek is voor iedereen. Dat is de belofte die wij waar willen maken. Om dit te kunnen zijn wij altijd op zoek naar technisch professionals en adviseurs die verschillende achtergronden, denkwijzen en kijkrichtingen met zich mee brengen. En zijn we het aan de ander en onszelf verplicht voorwaarts deze beweging in gang te zetten. Wit of zwart, man, vrouw of non-binair, jong of oud, LGBTTTQQIA en A; laten we vooral kracht putten uit het feit dat iedereen uniek is. En die diverse samenstelling optimaal benutten om samen hogere bergen te kunnen beklimmen.

 

Hoe doen we dit bij Sweco?

  • We zetten in op een betere balans tussen vrouw en man op onze werkvloer, werven pro-actief hierop en laten Sweco ook de plek zijn waar je als vrouw je ambities waar kunt maken.
  • Door met een open en zo breed mogelijke blik te werven bereiken we ook talent met bijvoorbeeld een Wajong-uitkering, een aandoening in het autisme spectrum of ex-statushouders.
  • We werken nauw samen met de Refugee Talent Hub en willen graag talent afkomstig uit onveilige leefomgevingen perspectief en veiligheid bieden.
  • We ondersteunen doelgroep initiatieven, zoals anderstaligen en vrouwen, actief bij opzetten van platformen/netwerken.
  • Sweco kent een buddy-systeem zodat we iedereen een ‘zachte’ landing in ons bedrijf kunnen geven.
  • We werken aan een inclusieve fysieke werkomgeving, en voeren dit de komende jaren door op alle vestigingen.
  • Sweco ondertekende het Charter Diversiteit van SER Diversiteit in Bedrijf. Dit geeft extra power om belangrijke stappen te zetten.

We streven ernaar Sweco een betere afspiegeling te laten zijn van onze samenleving. En dit nog beter te integreren. Dit houdt in dat we inclusiviteit gepaard laten gaan met het aannemen van échte Sweco’ers: benaderbaar, betrokken en met erkende expertise. Om zo inclusiever en diverser te worden met de beste mensen.

– Marianne Vermijs, divisiedirecteur bij Sweco

40 %

van ons personeelsbestand in 2025 bestaat uit vrouwen.

28

verschillende nationaliteiten werken bij Sweco in Nederland.

91 %

van onze medewerkers geeft aan zichzelf te kunnen zijn bij Sweco (Employee Survey 2022).

Lees meer!

Verhalen07/06/2022

Leid je onderscheid

De één staat aan het hoofd van een afdeling met 85% technisch opgeleide mannen, de ander is binnenkort die ene vrouwelijke leider. Hun verschillen op papier zijn groot, hun overeenkomsten echter ook. Lees meer

Verhalen28/06/2022

Wereld van verschil

Diversiteit op de werkvloer is nog ver te zoeken. Ook bij ons. Toch geeft merendeel van de werkgevers aan wel divers te wíllen zijn. Waarom is dat dan zo moeilijk? Lees meer

in the box
Verhalen16/06/2022

Ook je brein mag anders zijn

Ruim 20% van de mensen heeft een brein dat anders werkt dan bij ‘de meesten’. Zij hebben een andere omgeving nodig om prettig te kunnen werken. Maar welke en hoe organiseer je dat? Om daar achter te komen werken wij onder andere samen met detacheringsbureau AutiTalent voor mensen met autisme. Lees meer

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.