0 van 0 resultaten voor ""

Ontwerpen van weg-infrastructuur 

De weginfrastructuur is cruciaal voor de economie en maatschappij. Het verbindt steden, bedrijven, gebieden en mensen met elkaar. Met een toenemende mobiliteitsvraag, beperkte ruimte en hogere eisen aan duurzaamheid, vraagt dit om topprestaties op het gebied van engineering van de weginfrastructuur. 

Het ontwerpen van wegen en managen van integrale projecten 

Wegenprojecten, of projecten waarbij de weginfrastructuur een onderdeel is, zijn al snel complex. Vaak niet eens door het wegontwerp zelf, maar vooral vanwege de interactie met de fysieke omgeving, de belanghebbenden en de bestuurlijke processen. Bij Sweco werken experts uit alle disciplines op deze deelgebieden samen waardoor we projecten integraal benaderen. En zo het beste resultaat voor én met onze klanten realiseren. Denk hierbij aan omgevingsmanagement, conditionerende onderzoeken, waterhuishouding, ruimtelijke ontwikkeling en civiele constructies zoals bruggen en viaducten.  

Autoweg en gebouwen in Rotterdam

Integrale kennis die je verder brengt

De ontwerpen worden doorgerekend om te beoordelen of het verkeersprobleem wordt opgelost, of dat verdere optimalisaties nodig zijn. Verkeersveiligheid neemt hierbij een belangrijke rol in. Onze gecertificeerde auditoren controleren of de ontwerpen aan de laatste richtlijnen voldoen en een maximale (verkeers)veiligheid kennen. Wij werken in alle fases van een project, van het eerste schetsontwerp tot het uitvoeringsontwerp. Door onze samenwerkingen en regelmatige betrokkenheid in de uitvoering weten wij wat een aannemer nodig heeft in de uitvoeringsfase. Zo ontstaat aan gedegen basis in projecten.   

Op elk moment inzicht in het ontwerp van infrastructuur

Sweco is als enige ingenieursadviesbureau BIM level 2 (ISO 19650) gecertificeerd. Door het werken in één vooruitstrevend digitaal model maken we knelpunten inzichtelijk voordat de schop de grond in gaat. Ook ontstaat zo, op elk mogelijk moment in het proces, inzicht in het ontwerp en de status van het project. Bovendien houden we op deze manier grip op het project en de kosten.  

Luchtfoto van verkeerssituatie Oosterweel in Antwerpen, België

Digitalisering als rode draad door ons werk 

Al onze projecten hebben een digitale component, wat zorgt voor procesoptimalisatie en efficiency. Digitalisering is bij ons geen aparte business, maar integraal onderdeel van al onze werkzaamheden. Dat is ook de wijze waarop we digitalisering stimuleren en ontwikkelen: integraal en gezamenlijk. Onlangs hebben we met onze digitaliseringsstrategie de prestigieuze Bentley Award gewonnen, zijn we als gezegd BIM gecertificeerd (ISO 19650) en hebben we de ISO certificering op het gebied van Dataveiligheid (ISO 27001) behaald.  

Digitalisering van infrastructuur bij A2 met auto's en matrix borden

Bij Sweco ontwerpen wij:  

  • Rijkswegen 
  • Provinciale wegen 
  • Binnenstedelijke wegen 
  • Fietspaden en snelfietsroutes 
  • Faseringen

Wegassen en wegmarkeringen nu ook in de BGT

Voor veel provincies en gemeenten had de registratie van wegassen nog geen hoge prioriteit. Toch wordt dit steeds belangrijker. Denk aan toepassingen zoals navigatiesystemen, gladheidbestrijding, autonoom rijden, filebestrijding, verkeersmodellen en geluidsanalyses. Provincie Noord-Brabant is zich scherp bewust van de nieuwe ontwikkelingen en heeft recent de wegassen toegevoegd aan haar BGT-registratie, met de al bestaande wegmarkeringen.

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.