Duurzaamheid duurt het langst

Het oplossen van de grootste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd is relevanter en inspirerender dan ooit. Samen met onze klanten ontwikkelen we de duurzame samenlevingen en steden van de toekomst. Duurzaamheid is onze dagelijkse praktijk, in projecten en in onze eigen bedrijfsvoering. De groene transitie zorgt ervoor dat steeds meer mensen aankloppen bij Sweco. Met onze kennis en ideeën helpen we om de wereld stap voor stap duurzamer te maken.

Aan de lat voor verandering

Als grootste architecten- en ingenieursadviesbureau van Europa hebben we de verantwoordelijkheid om voorloper te zijn op het gebied van duurzaamheid. We hebben de expertise, het potentieel en de verantwoordelijkheid om de groene transitie actief te ondersteunen. Elke dag werken we aan maatschappelijke opgaven en projecten waarin het verschil gemaakt wordt voor een leefbare toekomst. Bij Sweco voelen we de verantwoordelijkheid om onderdeel te zijn van de oplossingen voor de noodzakelijke en gewenste transities. De extra stap die hier voor nodig is willen we zetten, al blijkt deze soms lastig en voelt het soms oncomfortabel.

Een groene wereld als rode draad

Duurzaamheid verankeren we bij Sweco in de werelddoelen voor duurzame ontwikkelingen (SDG’s). Ze lopen als een rode draad door onze kennis, expertise en organisatie. Zo stimuleren we verandering en impact. Deze duurzaamheidsambities zijn leidend voor onze inhoud en zijn ook de basis voor wat we zélf voor ogen hebben. Gedreven door onze ambities en onze mensen, die deze ontwikkeling omarmen en uitdragen, zetten we stevige stappen. Onze visie op duurzaamheid, de maatregelen die we nemen in onze bedrijfsvoering, bijpassende ambitieuze KPI’s en de impact die Sweco maakt, komen jaarlijks samen in ons duurzaamheidsverslag.

Onze duurzaamheidsambities in de praktijk

We zetten onze kennis, expertise en ervaring in bij vooruitstrevende duurzame projecten en in nieuwe duurzame(re) werkgebieden. Neem de Waterbank Agriport, een duurzame oplossing voor de watervraag van kwekers en datacenters in Noord-Holland. En het project duin- en dijkversterking Schiermonnikoog waar natuurlijke processen worden ingezet om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Of de natuurpuntencalculator, een instrument dat de bijdrage van projecten aan de biodiversiteit kan meten.

 

Net Zero in 2040

Sweco heeft zijn klimaatdoel aangescherpt: we gaan voor Net Zero (netto nul) uitstoot. Deze nieuwe doelstelling sluit beter aan bij onze werkzaamheden, de actuele richtlijnen en de standaarden voor emissierapportage. Uiterlijk in 2040 stoten we geen netto broeikasgassen meer uit en in 2030 willen we de eigen uitstoot al met 50 procent hebben verlaagd. Dat doen we door onze eigen uitstoot ten opzichte van 2020 met minstens 90 procent te verlagen. De kleine hoeveelheid die overblijft, vangen we op met aanvullende, blijvende oplossingen die de uitstoot compenseren.

Urban Insight als duurzame basis

Voor Sweco is er echter meer dan de eigen bedrijfsvoering. De werelddoelen voor duurzame ontwikkeling reiken immers ook verder dan dat. Het gaat ook om werkgever- én opdrachtgeverschap. Door ons omvangrijke projectportfolio is veel winst te behalen. Gezonde en duurzame steden vormen daarin de kern (SDG 11 en SDG 9). Bij het uitvoeren van projecten hebben we oog voor de brede maatschappelijke context. Hier willen wij voorzien in de behoeften van de klant én rekening houden met de belangen van toekomstige generaties en natuur. Dit komt samen in Urban Insight, ons internationale kennisplatform dat zich richt op duurzame stedelijke ontwikkeling.

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.