0 van 0 resultaten voor ""

De 17 duurzaamheidsdoelstellingen op een wand

Duurzaamheid duurt het langst

De wereld is in transitie. We zullen anders moeten omgaan met resources. Of dat nu ruimte, energie, materialen, water of andere schaarse goederen zijn. Dat vergt de nodige kennis en samenwerking. Duurzaamheid is onze dagelijkse praktijk, in projecten en eigen bedrijfsvoering. En ‘Sustainability by Design’ ons leidende principe.

Een groenere wereld als rode draad

Dit verankeren we bij Sweco in de Werelddoelen voor duurzame ontwikkelingen (SDG’s). Het loopt als een rode draad door onze kennis, expertise en organisatie. Zo stimuleren we verandering en impact. Deze duurzaamheidsambities zijn leidend voor onze inhoud en staan ook aan de basis voor wat we zélf voor ogen hebben. Gedreven door onze ambities en onze mensen, die deze ontwikkeling als geen ander omarmen en uitdragen, zetten we stevige stappen.

54% in minder dan 10 jaar

Onze CO2 footprint wordt jaarlijks berekend op basis en in lijn met het GHC protocol en ISO14064. In 2019 bedroeg deze 6.000 ton, een vermindering van 54% in minder dan tien jaar tijd. Met deze maatregelen sluiten we aan bij het stimuleren en realiseren van klimaatactie (SDG 13) en energietransitie (SDG 7).

100% CO2 neutraal én circulair in 2035

We voegen als organisatie daad bij het woord met flinke ambities. Duurzaamheid is onze dagelijkse praktijk. Niet alleen in het werk dat we doen voor onze opdrachtgevers maar ook voor onze eigen bedrijfsvoering. Onze CFO, Martin van der Heijden, vertelt in een interview waarom deze ambities zo belangrijk voor Sweco zijn en welke stappen we nemen om deze te realiseren.

Sweco blijft actie ondernemen om klimaatverandering te tackelen

Het IPCC bracht een wederom alarmerend rapport uit. De wereld ligt niet op koers om de doelen uit het klimaatakkoord van Parijs, een opwarming van max. 1.5°C,  te halen.

De effecten van de klimaatcrisis worden dagelijks gevoeld door burgers over de hele wereld. Het stoppen van de klimaatverandering is de enige grootste uitdaging waar we allemaal mee geconfronteerd worden. COP26 brengt partijen bij elkaar om maatregelen te versnellen voor de doelen uit het Parijs-akkoord en het VN raamwerk klimaatverdrag.

Sweco wil een voorloper zijn binnen haar eigen bedrijfsoperatie en daarom hebben we ons het groepsbrede doel gesteld om uiterlijk in 2040 klimaatneutraal te zijn. Daarbij hebben we de ambitie om klimaatvoorlopers te zijn in onze lokale markten. Dit betekent dat we ambitieuzere doelen stellen dan het nationale doel.

Urban Insight als basis voor een duurzamere toekomst

Voor Sweco is er echter meer dan de eigen bedrijfsvoering. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen reiken immers ook verder dan dat. Het gaat ook om werkgever- en opdrachtgeverschap. Juist daar is door onze omvangrijke projectportfolio veel winst te behalen. Gezonde en duurzame steden vormen daarin de kern (SDG 11 en SDG 9). Bij het uitvoeren van projecten hebben we oog voor de brede maatschappelijke context. Hier willen wij voorzien in de behoeften van de klant én rekening houden met de belangen van toekomstige generaties en natuur.

Inzichten en innovaties als basis voor een duurzame samenleving

Daarnaast streeft Sweco we naar een inclusieve en gendergelijke werkomgeving, waarin talent volop de kans krijgt impact te maken (SGD 5). Ons tienjarig internationale kennisprogramma Urban Insight richt zich op de ontwikkeling van duurzame samenlevingen en steden (SDG 11). In onze rapporten en interactie met klanten, relaties en partners delen wij deze kennis en scherpen wij deze voortdurend aan. Met als resultaat: vele inzichten en innovaties die aan de basis staan van een duurzame samenleving (SDG 9).

Visualisatie van duurzame gebiedsontwikkeling met plantenkas, mensen en diverse huizen en gebouwen

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Copy link
Powered by Social Snap