0 van 0 resultaten voor ""

Urban Insight: kennisontwikkeling over stedelijke gebieden 

De uitdagingen voor de stad van de toekomst

Wereldwijd is urbanisatie een voortgaande trend. De helft van de wereldbevolking en maar liefst driekwart van de Europeanen leeft in steden. Steden weerbaarder en duurzamer ontwikkelen heeft dan ook een enorme, positieve impact op het leefmilieu van een groot aantal mensen.  

Onze experts zijn dagelijks bezig met het duurzamer, leefbaarder en aantrekkelijker maken van de steden van de toekomst. We kennen elke vierkante meter van Nederland en zien we het Nederlandse stedelijke gebied en de behoeften van de gebruikers van het gebied veranderen. 

Energietransitie

Een transitie naar een nieuw en slim energiesysteem is in gang gezet. Met hierin als uitgangspunt om geen fossiele brandstoffen meer te gebruiken.

Slimme en duurzame mobiliteit

De drukte in steden neemt toe, de bereikbaarheid neemt af. Dat gebeurt geleidelijk, maar dit heeft een grote impact op de steden en samenlevingen van de toekomst.

Klimaatadaptatie

Het klimaat verandert, we merken steeds vaker de effecten. Dit heeft grote impact op steden en samenlevingen van de toekomst. Een stad moet leefbaar en veerkrachtig zijn ten tijde van alle seizoenen.

Digitalisering

Digitalisering gaat over het slim inzetten van data en de vertaling naar zinvolle informatie over de stad om daarmee nieuwe inzichten en diensten te leveren.

Circulariteit

De wereld verandert geleidelijk in hoe we grondstoffen willen inzetten in de economie. Ondanks dat productie van afval in steden toeneemt, dienen mogelijkheden zich aan om afval in te zetten als grondstof.

Gezonde en veilige stad

Een gezonde en veilige stad begint bij gezonde bewoners. Het wordt steeds drukker: meer mensen, meer verkeer en minder leefruimte. Dit heeft groot effect op de gezondheid en veiligheid van bewoners.

Man met pet in stedelijke omgeving bij nacht

De nieuwste inzichten 

Dankzij de duizenden projecten die Sweco voor haar klanten wereldwijd uitvoert, brengen we voortdurend kennis van de omgeving en haar gebruikers, globale trends en innovaties samen. Die combinatie levert ons waardevolle integrale inzichten op. Want, feiten en data doen je iets inzien, iets overdenken, iets overwegen.

Het is tijd om deze inzichten te delen. Dit doen we met Urban Insight, ons tienjarig kennisprogramma gericht op de ontwikkeling van Europese stedelijke gebieden, vanuit het perspectief van de bewoner. Urban Insight verbindt kennis en brengt experts binnen en buiten Sweco samen, om nieuwe waardevolle en cruciale inzichten op te doen. En alleen met dat integrale inzicht, gecombineerd met een nieuwsgierige en innovatieve instelling, zijn we samen in staat om te weten wat er morgen, overmorgen en over 10 jaar nodig is om aantrekkelijke, functionele en toekomstbestendige stedelijke gebieden te ontwerpen en ontwikkelen.  

Urban Insight Academy: leren, innoveren, inspireren

Ook via onze Urban Insight Academy zetten we onze deuren open. Om samen met klanten en relaties te leren, innoveren en inspireren op het gebied van duurzaamheid en duurzame gebiedsontwikkeling. Daarom organiseren we gedurende het jaar regelmatig colleges en masterclasses waarin we dieper ingaan op maatschappelijk actuele thema’s.

 

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.