0 van 0 resultaten voor ""

Jong Sweco: waar de jongste generatie haar horizon verbreedt

Een jongerennetwerk dwars door de organisatie heen

Meer dan een derde van onze collega’s zijn jonger dan 35 jaar en daarmee automatisch lid van Jong Sweco. Dit is ons jongerennetwerk die dwars door de Sweco organisatie heen opereert. Maandelijks organiseert Jong Sweco, onder leiding van een zevenkoppig ambitieus bestuur, creatieve en energieke events die in het teken staan van je carrière bij Sweco, je persoonlijke ontwikkeling en die je helpen collega’s te leren kennen. Zo verbreed je je horizon en leg je verbindingen tussen jouw vakgebied en die van al je collega’s, in binnen- en buitenland.

Het gezelligste netwerk vol inspirerende inhoud

Van herrie schoppen aan tafel met de directie en ons management tot jaarlijkse buitenlandreizen en kennismakingen met andere Sweco-landen. De Jong Sweco activiteiten zijn verrassend en gevarieerd, zowel in vorm als inhoud. Klein of groot, het draait altijd om iets met elkaar doen. Bij Jong Sweco krijg je de mogelijkheid om informeel kennis te maken met de top van ons bedrijf, ontdek je meer over de impact die we met z’n allen in Europa maken en bouw je in no-time een interessant netwerk op. Handig voor jezelf én onze klanten.

In gesprek met bestuursleden Anouk de Vries en Pedro Mol

Waarom Jong Sweco voor jullie?

Pedro: “Jong Sweco biedt mij een brede blik. Dit netwerk krijg je bij binnenkomst cadeau. Het zorgt ervoor dat je onderdeel wordt van veel meer dan alleen je eigen business unit en team. Hier ontmoet ik in de meest leuke settingen collega’s uit alle hoeken van onze organisatie.”

Anouk: “Samen hebben we zoveel kennis en expertise in huis. Deze kans triggert mij. We zoeken vanuit Jong Sweco in Nederland dan ook echt de verbinding met de andere jongerennetwerken in bijvoorbeeld Zweden, Denemarken, Finland en België. We kunnen veel van elkaar leren.”

Waar staat en gaat Jong Sweco voor?

Anouk: “Jong Sweco wil bijdragen aan de ontwikkeling van de jonge medewerker binnen de Sweco organisatie. Als bestuur zijn wij hét aanspreekpunt voor deze groep. We vertegenwoordigen ze binnen het bedrijf, komen voor hun belangen en brengen deze ter tafel bij de directie, HR en OR. Als bestuur zijn we op deze manier een klankbord voor Sweco én alle Jong Sweco’ers.”

Pedro: “We organiseren daarom maandelijks activiteiten voor ruim 700 Jong Sweco’ers. Denk hierbij aan lasergamen in de tuin van ons kantoor in De Bilt en het gala afgelopen oktober in het Vondelpark. Maar ook aan een buitenlandreis naar Stockholm, een mini buitenlandreis naar Antwerpen en diverse projectbezoeken, zoals de kademuren in Amsterdam, kwamen afgelopen jaar voorbij.” 

Wat brengt Jong Sweco jonge collega’s?

Pedro: “De pure energie die ontstaat door tijd door te brengen met andere jonge collega’s zorgt bij mij voor meer werkgeluk. Doordat je via dit netwerk collega’s leert kennen in het hele land en buitenland, kun je elkaar ook in projecten makkelijker vinden en stimuleert het samenwerken. Dit is één van de belangrijke extra’s wat mij betreft van het werken bij een grote en super laagdrempelige organisatie.”

Anouk: “Het brengt nieuwe initiatieven. Sinds mijn actieve deelname aan Jong Sweco activiteiten en mijn rol in het bestuur, heb ik zoveel collega’s ontmoet. Sweco is super divers, qua mensen en vakgebieden. Tijdens elk event blijft me de diversiteit verrassen. En heb ik altijd momenten dat ik denk ‘Hier moet ik iets mee in mijn lopende projecten!’.”

Wat maakt Jong Sweco uniek?

Pedro: “De ruimte die Sweco geeft om je te ontwikkelingen buiten je normale werkzaamheden om maakt het voor mij uniek. De ‘platte’ organisatie die Sweco is voel je direct. We maken snel contact met andere jonge collega’s en gaan op een hele informele manier met elkaar om. Dat is wat mij betreft uniek voor een corporate wat Sweco ook is.”

Waarom zou elke jonge medewerker zich moeten aansluiten bij Jong Sweco?

Anouk: “Alleen al om de projectbezoeken. Deze geven je de mogelijkheid om (ander) werk in uitvoering te zien wat echt heel cool is na alle berekeningen, tekeningen en plannen die achter ieders bureau gemaakt zijn. Zo wordt het tastbaar en kom je erachter welke impact we met ons werk maken.”

Pedro: “Het leuke is dat je naast de Jong Sweco activiteiten andere jonge collega’s blijft ontmoeten. Bijvoorbeeld tijdens de ontwikkelprogramma’s voor junioren. In projecten. Of op kantoor. Welke vestiging je binnenloopt, overal ken je wel iemand vanuit het jongerennetwerk. Dit zorgt ervoor dat je je snel overal thuis voelt en je binnen no-time een interessant netwerk opbouwt.”

Vragen over werken bij Sweco of over onze vacatures?

Laat het ons vooral weten. Onze recruiters helpen je graag verder en kijken er naar uit je te spreken.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.