0 van 0 resultaten voor ""

Portretfoto van Sweco adviseur Arend van Woerden overdag

Arend van Woerden

Teammanager duurzaamheid

Groeien als mens en expert

De fascinatie voor waterbeheer zat er al vroeg in bij Arend. Opgroeiend in de Noordoostpolder zag hij hoe hoge dijken zijn woonomgeving beschermden tegen de zee. Het veranderende klimaat vraagt van mensen dat ze hun gedrag aanpassen. Maar hoe zet je mensen daartoe aan? Met passie weet hij elke dag weer complexe projecten en programma’s in binnen- en buitenland vol enthousiasme te managen.

 

Onze omgeving verandert continu. Soms snel, soms ongemerkt langzaam. Bij iedere verandering hebben we de kans om het een beetje beter te doen en daadwerkelijk een transitie te realiseren. Dit is waar ik warm voor loop. Met mijn kennis help ik deze totstandkoming. Dit doe ik uiteraard niet alleen. Gelukkig heb ik een heel groot bedrijf met topspecialisten om me heen die allemaal een stukje van die puzzel leveren.

Sinds Arend op zijn achttiende zichzelf gedwongen heeft een half jaar naar Australië te gaan, weet hij hoe interessant het kan zijn om zijn comfortzone uit te dagen. Hier leert hij. Tijdens zijn studie internationaal land- en waterbeheer in Wageningen wilde hij opnieuw weg uit zijn comfortzone. Een stage in het buitenland waar hij echt iets kon betekenen, moest het worden. Die kon Sweco hem wel bieden; er liep een mooi project in Jakarta.

Wilde ik die plek hebben, dan moest ik binnen twee weken in het vliegtuig stappen. Een stage van twee maanden werd op eigen initiatief vier keer zo lang en eindigde in een baan.

Met inmiddels een rugtas aan ervaringen maakt Arend zich vandaag de dag hard voor bodemdaling en klimaatadaptatie in Nederland. Zo heeft hij samen met collega’s een natuurlijk ophoogmateriaal bedacht dat de CO2 uitstoot ook nog eens drastisch vermindert en werkt hij in een breed netwerk van specialisten aan handelingsperspectieven op het gebied van bodemdaling. En wil hij leren een goede programmamanager te worden. Om uiteindelijk in de lead te zijn van een groot programma in het kader van duurzaamheid en gebiedsopgaves.

Regeren is vooruitzien. Dit is waarom ik zo graag bij Sweco werk. Voor mij voelt dit als de perfecte omgeving waarin ik mij blijvend kan ontwikkelen. Hier kom ik continu in aanraking met de nieuwste ontwikkelingen en word ik geïnspireerd door Sweco’s visie op duurzaamheid. We doen de goede dingen en verslappen is geen optie. Terwijl we bezig zijn met het afronden van een project, dient de volgende belangrijke opgave zich alweer aan. Als bedrijf  moeten we flexibel blijven en voorop blijven lopen. En als expert moet ik de kansen die Sweco creëert grijpen.

Enthousiast geworden?

Misschien zit tussen onze vele vacatures wel jouw droombaan. Bij Sweco zijn we namelijk altijd op zoek naar talent. Naar koplopers, creatieve breinen en waaghalzen die het verschil durven te maken. Neem gerust een kijkje, trek aan de bel als je vragen hebt of graag bij ons komt werken. De (virtuele) koffie staat klaar!

Vragen over werken bij Sweco of over onze vacatures?

Laat het ons vooral weten. Onze recruiters helpen je graag verder en kijken er naar uit je te spreken.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.