0 van 0 resultaten voor ""

Niels Koster

Projectmanager hoogspanning en netbeheer

Manager van zijn eigen carrière, vak, team en afdeling

Geen Sparta of Feyenoord voor Niels. Geef deze Rotterdammer(t) maar de velden van de plaatselijke honkbalvereniging. Hier was Niels vroeger vaak te vinden, evenals op de bijrijdersstoel van zijn vaders busje. Op jonge leeftijd ging hij graag met hem mee tijdens zijn werk binnen de technische dienst op één van de eerste GIRO kantoren van Nederland. Techniek zit in hun genen. Van zijn opa, vader en oom tot zijn nichtje, iedereen is gezegend met een goed technisch inzicht, een rekenknobbel en heeft een uitermate hoge interesse in de wereld van energie.

We zijn een hecht team dat scoort, veel klanten blij maakt en tegelijkertijd ook veel lol met elkaar heeft.

Toen uit de testen voor jachtvlieger bij Defensie bleek dat Niels een te sociaal dier was om keiharde en egoïstische beslissingen op cruciale momenten te kunnen nemen, was er voor hem dan ook maar één studie die verder zijn aandacht trok. Elektrotechniek aan de Hogeschool van Rotterdam moest het worden, met een specialisatie in Energietechniek. “Tijdens mijn studie is het zaadje geplant voor wat ik nu doe en Energietechniek is absoluut mijn rode draad geworden.”

Mijn carrière is niet per se heel soepel gestart. Midden in de crisis moest ik op zoek naar een afstudeerstage. Maar liefst 43 brieven later was het pas raak. Iets wat we ons nu niet meer voor kunnen stellen nu het werk tegen de plinten op klotst en veel kundige professionals nodig zijn om de energietransitie succesvol te maken. De weinige kansen die ik aan het begin kreeg om mijn kennis in de praktijk te brengen, zet me vaak nog aan het denken. En zorgt ervoor dat ik studenten en junioren echt omarm en goed wil begeleiden. Want een fijne en vliegende start is ontzettend veel waard.

Zelf werd Niels na het faillissement van Imtech geprikkeld om na te denken over zijn toekomst. Een tweetal elementen wilde hij dan ook terugzien in zijn nieuwe werkgever: ondernemersgeest en familiair. Aan de andere kant van de tafel zitten, dat leek Niels interessant. Zodat hij zijn ervaringen mee kon nemen en kon leren van die andere wereld. “Na mijn eerste gesprek bij Sweco wist ik het gelijk, hier ga ik die uitdaging en de mensen vinden waar ik blij van word. Alles ging zo natuurlijk en gemoedelijk. Dit was de start van een hele fijne samenwerking.”  

“Voor elkaar door het vuur willen gaan en het vuurtje bij elkaar aanwakkeren. Dat is hoe ik ons team ervaar. Hard werken, maar ook veel lachen, gieren en brullen. Met een heel goed gevoel vanaf moment één zijn we binnen Sweco met elkaar gaan bouwen aan dat wat er nu staat. We hebben de afgelopen jaren als ‘cowboys’ lef en ondernemerschap getoond. We zijn een hecht team dat scoort, veel klanten blij maakt en tegelijkertijd ook veel lol met elkaar heeft. En niet te vergeten, een team waar ook nog veel groei in zit.” 

 “Mijn ambitie? Uitgroeien tot een losstaande afdeling die projecten van A tot Z kan organiseren. Op het gebied van midden- en hoogspanning. Niet alleen met de kennis vanuit Nederland, maar ook uit Zweden, Finland en Denemarken. In de toekomst wil ik nog vaker samen de klantvraag ontmantelen en voor nog veel meer klanten het verschil maken. En binnen Sweco is dit gelukkig binnen no-time en no-nonsens geregeld. Er is ondanks de fysieke afstand geen afstand tussen wie dan ook, waar dan ook.” 

 “En deze ruimte krijgen we ook. De flexibiliteit, het krijgen van verantwoordelijkheden, het creëren ervan, vertrouwen voelen en gesteund worden. Dat is wat Sweco voor mij typeert. En maakt dat ik voel dat ik zelf de manager van mijn eigen carrière, vak, team en afdeling ben. Hier ontwikkel ik me als expert, als project- en als teammanager. Op alle vlakken mag ik de wegen in slaan die mij hierin succesvol(ler) kunnen maken. Van het bijzondere en intense leerprogramma Professioneel Projecten Managen (PPM) dat zich volledig richt op het ontwikkelen van je soft skills tot de ruimte krijgen om fouten te maken in de dagelijkse praktijk. Dit is toch echt wel heel bijzonder en gaaf!”

Enthousiast geworden?

Misschien zit tussen onze vele vacatures wel jouw droombaan. Bij Sweco zijn we namelijk altijd op zoek naar talent. Naar koplopers, creatieve breinen en waaghalzen die het verschil durven te maken. Neem gerust een kijkje, trek aan de bel als je vragen hebt of graag bij ons komt werken. De (virtuele) koffie staat klaar!

Vragen over werken bij Sweco of over onze vacatures?

Laat het ons vooral weten. Onze recruiters helpen je graag verder en kijken er naar uit je te spreken.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.