0 van 0 resultaten voor ""

Pascalle Vonk-Minke

Stedenbouwkundig- en ruimtelijk ontwerper

De snoepwinkel die Pascalle laat vliegen

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Pascalle haar baret in de lucht gooide, haar studie Architectonische- en stedenbouwkundige vormgeving succesvol afrondde en de Kunstacademie verliet. Een baan waar ze impact mee kon maken, dat is wat ze wilde.

Na een kort kijkje in de keukens van monodisciplinaire ontwerpbureaus, is Pascalle inmiddels bijna 23 jaar met volle overtuiging en heel veel plezier aan het werk bij Sweco. En heeft ze vele rol binnen haar vakgebied de afgelopen jaren wel een keer kunnen bekleden.

Inmiddels heb ik elke rol binnen mijn vakgebied en binnen het ontwikkelen van locaties wel een keer bekleed. Van stedenbouwkundige tot proces- en projectmanager en van sec inhoud tot participatie, noem maar op. Ik begon 23 jaar geleden in de ontwerpgroep en heb ik mijn vak voornamelijk door mee te kijken met de seniors om mij heen, echt mogen leren en in de praktijk gebracht. Door alle kansen die ik heb gekregen en gegrepen weet ik inmiddels waar ik echt goed in ben. Je vindt me tegenwoordig dan ook vaak als stedenbouwkundige bij bijzondere gebiedsontwikkelingen zoals Marken waar cultuurhistorie een belangrijk begrip is. Als de verbindende factor tussen klant, project en omgeving. Dit is waar mijn kracht ligt en ik ontzettend veel lol uit haal.

Met haar achtergrond als ontwerper brengt Pascalle een ander en belangrijk geluid aan de voorkant van gebiedsontwikkelingstrajecten ter tafel. Uiteindelijk komt immers alles in het totaalontwerp samen. En om deze complexiteit te ontrafelen heb je je veel verschillende vakgebieden en competenties in één projectteam nodig.

Van de weg die ons van A naar B brengt, impact op mens, natuur en cultuurhistorie en het toepassen van duurzame energievormen en klimaatadaptieve oplossingen. Een gebied kan dit verschil voor haar bewoners maken.

Sweco is voor Pascalle één grote snoepwinkel aan kennis en fijne mensen waarbij ze zich thuis voelt. Het liefst zwerft ze door de organisatie. Om te shoppen zoals ze zelf zegt. “Ik wil goud waard zijn voor mijn klanten, ze verrassen en écht een stap verder helpen in hun doelen en ambities. Daarvoor ben ik altijd op zoek naar de pareltjes binnen onze organisatie die het juiste steentje kunnen bijdragen aan de klantvraag. Het is dan erg fijn om in zo’n grote en diverse winkel te mogen werken. En de ruimte te krijgen om de kaders zelf te bepalen en in te kleuren.”

Steeds vaker zie ik wat ik achterlaat. Zo heb ik laatst mijn kinderen meegenomen naar Marken. Wat we daar bouwen is uniek. Samen realiseren we hier een duurzame woonwijk waar toekomstige generaties nog lang van kunnen genieten. Dit zorgt ervoor dat ik nog meer het verschil wil maken. En hopelijk nog veel langer doen wat ik nu doe. Het hoeft van mij niet groter en groter, ik wil vooral kwaliteit leveren, een positieve stempel achterlaten en dit met heel veel lol kunnen doen. Want als je doet wat je leuk vindt, dan ga je vliegen.

Enthousiast geworden?

Misschien zit tussen onze vele vacatures wel jouw droombaan. Bij Sweco zijn we namelijk altijd op zoek naar talent. Naar koplopers, creatieve breinen en waaghalzen die het verschil durven te maken. Neem gerust een kijkje, trek aan de bel als je vragen hebt of graag bij ons komt werken. De (virtuele) koffie staat klaar!

Vragen over werken bij Sweco of over onze vacatures?

Laat het ons vooral weten. Onze recruiters helpen je graag verder en kijken er naar uit je te spreken.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.