0 van 0 resultaten voor ""

Een nieuw, eigentijds en innovatief stukje Amsterdam is in de maak

Locatie

Amsterdam

Klant

Gemeente Amsterdam

Expertise

Gebiedsontwikkeling, contract- en projectmanagement, technisch management

Doel

Aanbesteding en de realisatie van het park, de omgeving en de skatebaan optimaal op elkaar aan te laten sluiten zodat hier, binnen de gestelde randvoorwaarden, een dynamische stedelijke plek ontstaat.

SDG 3 Goede gezondheid en welzijn
SDG 11 duurzame steden en gemeenschappen

De grootste en vetste

Wie zich op of bij de skatebaan bevindt, kan het niet zijn ontgaan. De internationale skatescene weet deze baan te vinden. Alle kunsten worden hier vertoond: op skateboards, skates, stuntsteps of BMX-fietsen. Groot en klein vergaapt zich aan elkaar, de diepe kuilen en vetste moves. Zeeburgereiland is sinds het voorjaar van 2020 uitgedost met de grootste betongesmeerde skatebaan van Europa en de wereld mag het weten.

Deze baan van 3.100 m2 groot kent vele verschillende moeilijkheidsgraden. Je kan er zo op, maar niet alles is voor iedereen weggelegd. Toegankelijk voor velen, uitdagend voor de incrowd. Sweco was verantwoordelijk voor het contract- en technisch management in de uitvoeringsfase.

Skate park op Zeeburgereiland in Amsterdam

Gezonde en veilige stad in optima forma

De baan laat bij uitstek zien hoe een gezonde en veilige stad tot bloei komt. Hier staat buiten sporten, elkaar ontmoeten en plezier maken voorop. Met als resultaat een hecht gebied met een aantrekkingskracht die verder gaat dan de stad zelf. Ook is de baan heel toegankelijk: jong en oud, iedereen kan meedoen. De stad is je podium. De skatebaan is onderdeel van de Urban Sportzone midden in het hart van de Sportheldenbuurt.

Het park is ontworpen in Engelse landschapsstijl en samen met omwonenden uitgedacht. Bijzonder detail is het tegeltableau dat in de skatebaan is verwerkt. Dit werk, ‘An outcast sanctuary’ genaamd, bestaat uit twaalf verschillende objecten, verspreidt over het skatepark. Het Delfts blauw van de tegels is een oer-Hollandse verwijzing, een verzoek van de Deense skatebaan ontwerpers. De afbeeldingen zijn rauw en ongewoon, zo verwijzen ze volgens de ontwerper weer naar de niet-alledaagse skate community.

Sportende man op Zeeburgereiland in Amsterdam

Raamovereenkomst gemeente Amsterdam

Zeeburgereiland en de skatebaan in het bijzonder is niet de enige plek in de hoofdstad waar Sweco aan werkt. Op het Zeeburgereiland worden de komende jaren zo’n 10.000 woningen gebouwd. Daarvoor is veel denk- en uitvoeringskracht nodig. Dagelijks werken er wel 50 Sweco-collega’s met verschillende expertisegebieden samen aan circa 40 deelprojecten die onderdeel uitmaken van het nieuwe Zeeburgereiland. Van ondergronds afval, skatebaan tot nieuwe bruggen en wegen. Sweco ondersteunt de gemeente Amsterdam, samen met Fugro, op civieltechnisch vlak. Dit behelst de deelgebieden Zeeburgereiland, IJburg 2 en Overamstel en maakt deel uit van een in 2017 afgesloten raamovereenkomst.

Kleurrijke Nieuwbouwwoningen Zeeburgereiland Amsterdam

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.