0 van 0 resultaten voor ""

Kijkje in de projectenkeuken

De dag van Projectleider in spé Daniëlle Bode

Op de dagen dat Daniëlle in de ochtend sport, gaat de wekker lekker vroeg. Stipt om 07.00 uur loopt ze namelijk de sportschool binnen voor een intensieve work-out. Om vervolgens rond kwart over 8 op de fiets te stappen richting kantoor De Bilt. Voor een volle ochtend met collega’s en een middag met meetings bij de klant. Bij binnenkomst in De Bilt is het eerst tijd voor een ontbijt. En het checken van de mailbox. Daarna start Daniëlle haar werkdag en neemt ze ons mee!

09:00 uur: check-in

Wekelijks checkt Daniëlle met haar team in. Live én online. Tijdens deze korte hybride meeting op de donderdag geeft iedereen per persoon kort inzicht in zijn/haar week en deelt bijzonderheden en eventuele hulpvragen. Als afsluiting geeft één collega een pitch over een actualiteit. Dit kan een tof project zijn, maar ook een gelezen interessant boek. Het doel hiervan is om kennis te delen en te inspireren.

10.00 uur: ontwerpteam overleg

Elke week komt het ontwerpteam samen. “Naast mijzelf zaten dit keer de projectleider, de modelleur en constructeur aan tafel. Afhankelijk van waar we staan in het project betrekken we de disciplines bij dit overleg.  Vandaag staat op de agenda om het project A5H Overwaard in opdracht van Waterschap Rivierenland door te nemen. Dit is één van de projecten waar ik aan werk. Met dit project maken we het waterpeil beheersbaar. Hiervoor ontwerpt mijn team vijf kunstwerken en heb ik de rol van assistent-projectleider.”

“Het leuke voor mij aan dit project is het grootschalige en integrale karakter. Hierdoor kan ik bij een aantal deelprojecten meekijken en leren van collega projectleider Robert en ik geef aan een aantal kleinere deelprojecten zelf invulling. Zo leer ik in een mum van tijd ontzettend veel en pas ik dit ook direct toe in de praktijk.”

De open werkcultuur en aanpak-mentaliteit in- en extern zorgt voor een fijne werksfeer waar ik me als een vis in het water thuis voel. Ik stroop graag mijn mouwen op om het werk samen te kunnen fixen.

12.00 uur: de keuze is reuze

Iedere dag luncht Daniëlle samen met collega’s. “Ik neem niet vaak mijn eigen bammetjes mee, want ik heb altijd haast ’s ochtends. Bovendien is er genoeg keuze in de kantine. Deze week sluit Sweco aan bij de nationale week zonder vlees en zuivel. Ik eet vegetarisch, dus dat komt mooi uit: nu kan ik alles kiezen!” Een lange lunch zit er vandaag niet in voor Daniëlle, want deze middag staat Tiel op de routekaart. Hup de elektrische deel-auto in!

13.30 uur: op naar Waterschap Rivierenland 

Na een korte rit komt Daniëlle aan bij Waterschap Rivierenland. Elke week brengt ze hier een dag of dagdeel door. “Op afstand werken werkt hartstikke goed, maar zelf vind ik het prettig om ook letterlijk dichtbij te zijn en elkaar te zien. Je merkt dat fysiek aanwezig zijn ten goede komt van de relatie en het project.”

“Bij het ontwerpteam overleg vanochtend is besproken dat het volgende kunstwerk van het project van start moet gaan. Ik werk uitgangspunten uit die we voor het ontwerp kunnen gebruiken. Wanneer ik dit heb uitgewerkt, deel ik het later met de rest van het ontwerpteam.”

15.00 uur: integraal projectoverleg

Als laatste vandaag op de agenda staat het maandelijkse integraal projectoverleg op de agenda. Hierin nemen de projectleiders en technisch managers van alle betrokken disciplines en partijen samen het project door. “Deze meeting bestaat uit een update om inzichtelijk te krijgen wat goed gaat, wat beter kan en wat we van elkaar nodig hebben. Een project als Overwaard kent ontzettend veel technische raakvlakken. Het is dus erg belangrijk alle ins- en outs van elkaar te weten. Want een aanpassing bij de één heeft gevolgen voor de ander. Hier wil je het voorafgaand met elkaar over hebben, zodat je samen de juiste oplossing kan vormgeven.”

 

17.00 uur: de dag zit erop 

Dat was ‘m, zo’n volle dag vliegt voorbij. Op naar kantoor De Bilt om de auto terug te brengen en daarna snel op het fietsje naar huis. De verhuisdozen staan te wachten om ingepakt te worden!

Dankjewel Daniëlle. Voordat je gaat, heb je nog een paar minuten tijd voor onderstaande uitsmijters?

  1. Ik ga na een werkdag opgewekt naar huis als…

“…ik samen met collega’s het pad naar een gewenst eindresultaat duidelijker heb, bijvoorbeeld door samen te bedenken hoe je met bepaalde raakvlakken om kan gaan.”

  1. Het werk zou ik voor geen goud willen missen, omdat…

“…ik blij word van de enthousiaste en nieuwsgierige mensen om me heen die betrokken zijn bij elkaar en elkaars projecten.”

  1. De rol als projectleider kunstwerken is fantastisch, omdat

“…er veel ruimte en vrijheid is om te ontwikkelen en omdat ik veel afwisselend werk doe waarbij ik ontzettend veel leer.”

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.