0 van 0 resultaten voor ""

Portretfoto van Hilde Boon, medewerker van Sweco

Hilde Boon

Teammanager bodem en ondergrond

Van piepjong naar volwassen

Systemen, hokjes denken en zwart-wit denken is iets waar Hilde wars van is. Jeuk krijgt ze ervan. Geen wonder dus dat Hilde binnen Sweco een nieuw fenomeen heeft geïntroduceerd: diagonaal groeien. In 2020 deed ze een stapje opzij uit de archeologie en vervult ze sindsdien de rol van teammanager in de fascinerende wereld van bodem en ondergrond.

 

Binnen de archeologie ben ik een beetje vreemde eend in de bijt. In dit vakgebied kom je niet vaak generalisten tegen. Dit is waar mijn kracht ligt. Op hoofdlijnen veel kennis bezitten en dit inzetten voor het bredere plaatje. Daarom heb ik een aantal jaren geleden ook aangegeven dat ik niet horizontaal of verticaal wil groeien, maar diagonaal. En gelukkig voor mijzelf is Sweco een organisatie met en voor mensen en niet van systemen. En krijg ik de mogelijkheid hier invulling aan te geven.

Een sprong in het diepe

Van piepjong naar volwassen omschrijft Hilde haar reis bij Sweco tot nu toe. Elke keer wordt ze uitgedaagd een stap verder uit haar comfortzone te doen. Dit begon al tijdens haar studie. Ondanks dat ze aan nog aan het afstuderen was werd ze tijdens haar eerste week al het veld ingestuurd. Voor de leeuwen gegooid worden voelde het destijds. Iets wat ze in haar huidige rol bij Sweco ook bij haar eigen collega’s doet.

Blijven zitten waar je zit is er hier niet bij. Dromen kun je hier najagen, er is heel veel mogelijk. Je moet alleen niet verwachten dat het allemaal naar je toe komt. Bij Sweco voer je de regie over je eigen ontwikkeling zelf. Ook ik heb dit moeten en mogen leren. Spannend is dit af en toe zeker. Maar doen wat ik altijd deed benauwt me meer dan de sprong wagen. En mét resultaat. De handvaten die ik heb gekregen hebben me zoveel inzichten gegeven. Hierdoor heb ik de afgelopen tien jaar grote stappen in mijn ontwikkeling gezet.

Enthousiast geworden?

Misschien zit tussen onze vele vacatures wel jouw droombaan. Bij Sweco zijn we namelijk altijd op zoek naar talent. Naar koplopers, creatieve breinen en waaghalzen die het verschil durven te maken. Neem gerust een kijkje, trek aan de bel als je vragen hebt of graag bij ons komt werken. De (virtuele) koffie staat klaar!

Vragen over werken bij Sweco of over onze vacatures?

Laat het ons vooral weten. Onze recruiters helpen je graag verder en kijken er naar uit je te spreken.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.