0 van 0 resultaten voor ""

Technische installaties

Intelligent ontworpen gebouwinstallaties spelen een belangrijke rol om comfortabel, gezond en productief te kunnen wonen, werken en recreëren. Onze experts adviseren en realiseren steden en samenlevingen van de toekomst. Een plek waarin mensen optimaal kunnen functioneren. Met ruimte en aandacht voor gezonde en circulaire gebouwen, de investering die benodigd is, de exploitatie en het comfort.

Gebouwen worden steeds slimmer

De kracht daarvan wordt grotendeels gehaald uit slimme techniek waarmee gebouw en gebruik naadloos op elkaar aansluiten. Sweco realiseert voor haar klanten slimme gebouwen waarmee inzicht ontstaat in het gebruik. Dit leidt tot scherp inzicht en sturing op de performance en het onderhoud van de installaties. Met deze kennis kan het comfort voor de gebruiker worden geoptimaliseerd. Het introduceren van deze slimme techniek is in nieuwbouw al bijna gemeengoed. In bestaande omgevingen is dit ingrijpend. De investeringen zijn flink en de aanpassing kan grote impact hebben op de bedrijfsvoering. Toch is juist die uitdaging ons toevertrouwd.

Zo ontwikkelde Sweco voor het AMC Ziekenhuis in Amsterdam een aanpak voor de zeer gewenste update van het IT-netwerk. Geen gemakkelijke klus, want elke kabel is hier letterlijk van levensbelang. Juist voor de toekomst is een betrouwbaar en sterk netwerk vitaal voor elk ziekenhuis. Sweco ontwikkelde een aanpak die ervoor zorgde dat het ziekenhuis gewoon operationeel bleef en de aanpassingen toch werden doorgevoerd.

Weerspiegeling van bellende vrouw op straat

Energietransitie versus gezonde en circulaire gebouwen

Het energiegebruik neemt wereldwijd toe en fossiele brandstoffen raken op. Ongeveer 40% van het energieverbruik vindt plaats in de gebouwde omgeving. Energietransitie kan hier dan ook flinke positieve impact hebben. Het is vanzelfsprekend dat we veel aandacht besteden aan de reductie van de CO2 footprint, naast het efficiënter maken van gebouwen. Maar ook gezondheid en circulariteit behoren tot onze basiswaarden: zo ontstaat een omgeving die klaar is voor de toekomst. Het is duidelijk dat techniek een flinke bijdrage levert aan die transitie: van warmte-koudeopslag, warmtenet tot een (combinatie) met zonne-energie.

Juist slimme techniek, zoals IoT of sensoren, vormen de sleutel tot het vinden van de juiste combinatie van technische ingrediënten. Want hierdoor ontstaat inzicht vanuit gebruik en meer efficiency. Uniek aan Sweco is dat we deze expertise, in de breedte, in huis hebben. Van digitalisering, techniek, vastgoedbeheer, gebiedsontwikkeling tot kennis van bodem en ondergrond. En dat is cruciaal voor het aanleggen van een nieuwe energie-infrastructuur. We maken daarbij gebruik van de kennis van al onze 21.000 collega’s door heel Europa. Want samen weten we het meest. Zowel in nieuwbouw, als in bestaande bouw, levert Sweco de expertise om de klus te klaren.

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.