0 van 0 resultaten voor ""

Wereldhave kiest voor energiebesparing met Sweco en Croonwolter&dros

Ingenieursadviesbureau Sweco en Croonwolter&dros gaan een structurele energiebesparing realiseren voor acht Nederlandse winkelcentra van vastgoedeigenaar Wereldhave. De partijen tekenden een contract voor de komende drie jaar met tweemaal een optionele verlenging van één jaar. Sweco en Croonwolter&dros leveren hiermee een significante bijdrage aan de energiebesparingsdoelstelling van 30% die Wereldhave in 2020 wil bereiken.

Wereldhave is een beursgenoteerde, internationale vastgoedbeleggingsmaatschappij met circa 225 medewerkers in vier landen. Wereldhave investeert in winkelcentra in Nederland, België, Frankrijk en Finland. De portefeuille heeft een omvang van ongeveer 2 miljard euro.

AMBITIEUZE DUURZAAMHEIDSDOELSTELLINGEN
Wereldhave heeft ambitieuze duurzaamheiddoelstellingen. “We willen in onze winkelcentra 30% energie besparen in 2020 ten opzichte van 2013″, vertelt Erik Schmit, managing director van Wereldhave Nederland. “Duurzaamheid vormt een integraal onderdeel van onze dagelijkse bedrijfsvoering.” Wereldhave’s duurzaamheidstrategie is op vier pijlers gebaseerd: bricks, people, partners en society.

ENERGIEBESPARING EN OPTIMALISATIE
Energieconsultant Fabio Pisano van Croonwolter&dros: “Samen met Sweco brengen we het energieverbruik van de acht winkelcentra in kaart. We analyseren de resultaten en brengen een advies uit om het energieverbruik te optimaliseren. Vervolgens implementeren we maatregelen die onnodig verbruik tegengaan en zich binnen vijf jaar terugverdienen. Zo kan Wereldhave kostenefficiënt energie besparen: goed voor de huurders (winkeleigenaren) en het milieu.”

BREEAM VERY GOOD
Volgens senior adviseur Energiemanagement Cor Kleinveld van Sweco is duurzaamheid een steeds belangrijker onderdeel van het bedrijfsbeleid van vastgoedondernemingen. “Wereldhave is een van de koplopers op het gebied van duurzaamheidsbeleid in de Nederlandse vastgoedmarkt. Ik ben er trots op dat wij Wereldhave kunnen helpen met concrete acties om hun winkelcentra verder te verduurzamen. Naast de energiereductie wil Wereldhave dat haar winkelcentra in 2020 over een ‘BREEAM very good’ certificering beschikken.”

BEWEZEN SAMENWERKING
Sweco en Croonwolter&dros helpen steeds vaker vastgoedbeleggers bij energiereductie. Onder andere voor vastgoedbelegger NSI gaan ze een gegarandeerde energiereductie van 7% per jaar realiseren voor twintig gebouwen in de komende vier jaar.

CONTACT
Cor Kleinveld
Senior adviseur Energiemanagement
T +31 88 811 46 31
E cor.kleinveld@sweco.nl

MEER INFORMATIE
Energiebesparing