Smart Traffic van Sweco wint Cobouw Innovatieprijs

/siteassets/nieuws/winnaar_cobouw-publieksprijs-smart-traffic-sweco-770x433.jpg

Smart Traffic van Sweco wint Cobouw Innovatieprijs

16 januari 2019
Sweco heeft vandaag de Infratech Innovatieprijs Cobouw Publieksprijs in ontvangst genomen voor Smart Traffic. Dit voorspellende systeem dat verkeerslichten veel slimmer aanstuurt, wist de meeste vakgenoten te overtuigen en werd beloond met de Publieksprijs.

De prijs werd uitgereikt door Joost Zwaga, adjunct-hoofdredacteur van Cobouw.

Jeroen Brouwer, teammanager Mobility Solutions bij ingenieursadviesbureau Sweco is blij.

‘We zijn enorm vereerd met deze erkenning en bedanken iedereen die op ons gestemd heeft. Dit is een enorme steun in onze rug voor de verdere ontwikkeling van Smart Traffic. We richten ons heel erg op de toekomst. We verzamelen nu al data en richten ons systeem zo in zodat we ook toekomstbestendig zijn. Dat we de wegbeheerders ook straks kunnen helpen als er bijvoorbeeld meer zelfrijdende voertuigen zijn.’

Over Smart Traffic

Waar andere systemen individuele voertuigen pas herkennen wanneer deze over een lus in de weg rijden, combineert Smart Traffic data vanuit GPS systemen, lussen in de weg en camera’s. Het systeem analyseert deze data vervolgens in een real time verkeersmodel en voorspelt het verkeer. Smart Traffic berekent de meest optimale doorstroming en past de aansturing van de verkeerslichten hier op aan.

Smart Traffic meet niet alleen het actuele verkeersaanbod, het werkt vooral voorspellend. Dit zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer en minder wachttijd voor weggebruikers, met als gevolg minder CO2 uitstoot. In september werd het systeem voor het eerst in gebruik genomen in Helmond.

Lees meer

 

Meer weten?

Emiel
Meijers
Commercieel manager Mobility Solutions