0 van 0 resultaten voor ""

Sweco adviseur Thomas Braaksma in Stedelijke omgeving

Thomas Braaksma

Teammanager water

Een zzp’er zonder Makro-pasje

Een bezig bijtje, dat is hoe Thomas te boek staat. Met zijn aanstekelijke enthousiasme weet hij impact te maken binnen het watervak, met zijn passie voor theatertechniek en als deeltijd leraar in spé. Dit alles geeft hij op een bijzondere en uiteenlopende manier vorm bij Sweco. Ken je Thomas niet als collega die steden klimaatbestendig maakt, dan ken je hem vast van de basisschool of als de man die aan de knoppen van Sweco’s studio draait. Nee, toeschouwer zijn is er voor Thomas niet bij.

In tegenstelling tot veel vakcollega’s is Thomas niet iemand die van jongs af aan met water bezig was. Hij was veelal in discotheken te vinden. Niet perse voor een dansje of drankje, maar voor het licht en geluid. Theatertechniek, daar zat zijn interesse. Toch heeft hij heel bewust gekozen hier niet professioneel in verder te gaan.

 

Noem het een uitzonderlijk wijs momentje. Het leek me verreweg van wenselijk om op mijn veertigste elke avond op pad te zijn. Daarom besloot ik een ander plan te trekken en te kiezen voor de civiele techniek. Mijn stage hier was direct ook mijn start in de wereld van water.

Wat ik tof vind aan het werk bij Sweco is de zekerheid van een vaste baan en tegelijkertijd de vrijheid van een ondernemer. Ik zeg weleens gekscherend: ‘Eigenlijk ben ik gewoon zzp’er, maar dan zonder Makro-pasje’. Die vrijheid is ongekend groot. Hier krijg ik met collega’s de ruimte om de meest wilde ideeën uit te werken. Zo hebben we een totaal nieuwe en interactieve manier van offreren neergezet. Met als doel om de klant nooit meer een saai plan van aanpak te sturen en kennis te laten maken met het leuke en verrassende bedrijf wat we zijn. Hierin zijn we enorm gesteund en dat geeft veel energie en inspiratie.

Ondanks alle plussen besloot Thomas Sweco toch te verlaten voor een sprong in het diepe elders. Maar na een jaar begon hij het klantcontact en de vrijheid om zaken in beweging te brengen te missen.

Ik realiseerde me toen pas hoe waardevol contact met opdrachtgevers voor mij is en waardeer de vrijheid die ik krijg alleen nog maar meer. Als ik een idee heb, ga ik ervoor. Zo ben ik onlangs gestart om op basisscholen les te geven over mijn vakgebied. Ik ben ervan overtuigd dat we ons vakgebied een groter podium moeten geven, zodat we over 30 jaar nog steeds droge voeten hebben. En als kers op mijn taart tot nu toe heb ik een professionele webinar-studio voor Sweco ingericht. Super gaaf om naast mijn vakgebied ook mijn andere interesses bij Sweco vorm te kunnen geven.

 

Enthousiast geworden?

Misschien zit tussen onze vele vacatures wel jouw droombaan. Bij Sweco zijn we namelijk altijd op zoek naar talent. Naar koplopers, creatieve breinen en waaghalzen die het verschil durven te maken. Neem gerust een kijkje, trek aan de bel als je vragen hebt of graag bij ons komt werken. De (virtuele) koffie staat klaar!

Vragen over werken bij Sweco of over onze vacatures?

Laat het ons vooral weten. Onze recruiters helpen je graag verder en kijken er naar uit je te spreken.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.