0 van 0 resultaten voor ""

Rolien De Jong

Adviseur stedelijke ontwikkelingen

Écht impact maken op stedelijk gebied

Las Vegas, Jakarta en Kaapstad. Er zijn weinig plekken op de wereld die Rolien niet heeft gezien. Ze verwondert zich graag over de wereld. Over hoe steden zich vormen en welke kansen en uitdagingen dat met zich meebrengt. Over de verschillen tussen arm en rijk. Over klimaatproblematiek, de woningcrisis en hoe dit van invloed is op de stad en de mensen die er wonen. Haar keuze voor de studie sociale geografie en planologie was dan ook een ‘match made in heaven’. En nog steeds.

 

Er gaat geen dag voorbij of je hoort in het nieuws iets over de krappe woningmarkt, energiearmoede of verzakkingen. Problemen die we (deels) in de stad kunnen aanpakken. Daar werk ik (nog steeds) iedere dag met onwijs veel plezier aan. Mijn doel? Samen écht impact maken om de wereld om ons heen een stukje mooier te maken.

Er gaat geen dag voorbij of je hoort in het nieuws iets over de krappe woningmarkt, energiearmoede of verzakkingen. Problemen die we (deels) in de stad kunnen aanpakken. Daar werk ik (nog steeds) iedere dag met onwijs veel plezier aan. Mijn doel? Samen écht impact maken om de wereld om ons heen een stukje mooier te maken.

In 2019 kwam Sweco op Roliens pad. “Ik leerde Sweco kennen via mijn stage. Ik deed hier onderzoek naar de rol van woningcorporaties in de energietransitie en werkte tegelijkertijd ook mee in projecten. Een ideale combinatie; ik leerde het bedrijf kennen én paste mijn onderzoek direct toe in de praktijk. Wat mij is bijgebleven van die tijd? De kansen die ik kreeg. Van het drinken van een kopje koffie met de CEO tot het pitchen van mijn ideeën binnen een tenderproject. En doordat ik mijn collega’s op ieder moment van de dag het hemd van het lijf kon vragen, voelde ik me direct thuis.”

Met een diploma op zak is Rolien inmiddels al even ‘student-af’. En bleef ze bij Sweco plakken als adviseur stedelijke ontwikkelingen.

Vanaf het moment dat ik bij Sweco binnenstapte kreeg ik de vrijheid om mijn ambities op mijn eigen manier te verwezenlijken. Dat is enorm waardevol. Ik mocht dan ook al gauw meewerken aan de meest toffe projecten.

Eén daarvan is de ontwikkeling van een strategie en visie voor de warmte- en energietransitie in de stad Nijmegen. Samen met een ervaren collega werkten we aan de warmte- en energietransitie van de stad. Een maandenlange samenwerking met verschillende afdelingen bij de gemeenten en externe partijen. Samen gaven we stap voor stap invulling aan de opgave die er lag. De opdracht was niet het opleveren van een product, maar het invullen van een rol en het doorlopen van een proces. Zonder te weten wat we onderweg zouden tegenkomen. Spannend? Nee. Juist extreem leerzaam en leuk om dit samen met elkaar op te pakken.”

Of ik Sweco zou aanraden aan anderen? Honderd procent. Samenwerken aan maatschappelijke opgaven geeft enorm veel energie. Bovendien is het vertrouwen en de betrokkenheid van collega’s ontzettend waardevol. En omdat we zo’n enorme diversiteit aan expertises en mensen hebben, zijn de kansen om je verder te ontwikkelen oneindig. Zo lang je zelf initiatief durft te nemen en aangeeft waar je ambities liggen gaat er bij Sweco keer op keer een wereld voor je open.”

Enthousiast geworden?

Misschien zit tussen onze vele vacatures wel jouw droombaan. Bij Sweco zijn we namelijk altijd op zoek naar talent. Naar koplopers, creatieve breinen en waaghalzen die het verschil durven te maken. Neem gerust een kijkje, trek aan de bel als je vragen hebt of graag bij ons komt werken. De (virtuele) koffie staat klaar!

Vragen over werken bij Sweco of over onze vacatures?

Laat het ons vooral weten. Onze recruiters helpen je graag verder en kijken er naar uit je te spreken.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.