0 van 0 resultaten voor ""

Kansen voor energieopslag

Whitepaper

Gepubliceerd op: 11/07/2022

Sweco publiceert whitepaper over kansen energieopslag

U vraagt, wij draaien. Dat is in de kern het energiesysteem dat we kennen en hanteren. Dat brengt ongelooflijke uitdagingen en druk met zich mee. Zeker in een tijd waarin nieuwe, groene energie niet altijd voor handen is. Immers duurzame energie laat zich niet plannen: het is opwekbaar tijdens zon- en winduren. Maar hoe sla je deze voorraad op en maak je ‘m beschikbaar wanneer het nodig is. Dit is een systeemverandering met enorme impact, want het aandeel duurzame energie wordt steeds groter waardoor vraag en aanbod niet meer altijd op elkaar aansluiten. Reden voor Sweco om samen met partner ASR. Investment Partners een whitepaper te schrijven over energieopslag en de kansen hiervan.

 

Transitievraagstuk: opslaan als kritische succesfactor

Naast het aanpassen van ons vraagpatroon en het uitbreiden van onze transportcapaciteit voor elektriciteit en warmte, zullen we energie grootschalig en over lange perioden moeten opslaan. Anders is vraag en aanbod niet meer sluitend. Hier zullen vele miljarden in geïnvesteerd moeten gaan worden de komende jaren. Deze investering biedt uitdagingen, maar ook kansen.

Dit whitepaper geeft inzichten in: 

  • de ontwikkeling in energieopslag;
  • de meest waarschijnlijke (investeringsrisico’s);
  • welke oplossing het meest geschikt is voor welke situatie.

Sweco kan hierbij putten uit veel kennis en ervaring. Zo zijn we betrokken bij de eerste waterstoffabriek van Europa, werken we nauw samen met de industrie in hun ambities om te verduurzamen, hebben we veel kennis van investeringsmodellen en businesscases én zijn we partner in vele trajecten met stakeholders om hen te begeleiden in transitie.

Het praktische onderzoek is geen nieuwe systeemstudie maar geeft inzicht in de concrete kansen voor (vastgoed)ontwikkelaars, beleggers en investeerders. Klik hier voor het onderzoek.

Meer weten over energietransitie? 

Neem contact op met Bert van Renselaar
Business Director Energietransitie
T +31 6 53 34 44 70
E bert.vanrenselaar@sweco.nl

 

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.