0 van 0 resultaten voor ""

Van de catwalk naar techniek

Het is zo’n twee jaar geleden als Romy voor het eerst bij Sweco binnenstapt. Als sociaalgeograaf kwam ze terecht in een vrij technische wereld. Daardoor wist ze niet direct waar haar toegevoegde waarde lag. Wat ze wél wist, was dat ze als duurzaamheidsadviseur bij Sweco wilde werken om de wereld elke dag een stukje mooier te maken. En dus trok ze alles uit de kast om het bedrijf en zichzelf te leren kennen. Ze nam in tal van keukens een kijkje en zit inmiddels helemaal op haar plek. Begin 2023 kwam het management traineeship op haar pad. Opnieuw een kans die ze wel moést grijpen.

Het roer om

Als we het over Romy haar studietijd hebben, blijkt dat er wel vaker uitdagende situaties op haar pad komen. Op vijftienjarige leeftijd wordt ze gescout voor modellenwerk. Een bijzondere periode, volgde. Romy: “Ik reisde binnen no time de hele wereld over en kwam op fantastische plekken. Toch merkte ik na een jaar of vier dat ik er niet gelukkig van werd. Ik miste het gebruiken van mijn hoofd en wilde graag onze wereld een stukje mooier en gelijker te maken. Daarvoor moest het roer om en dus schreef ik me in voor de studie Sociale Geografie en Planologie.”

Geen ver-van-mijn-bedshow

Geen ver-van-mijn-bedshow

Romy: “Tijdens mijn studie trokken thema’s als stedelijke ontwikkeling, klimaatproblematiek, verduurzaming en ruimtelijke opgaven mijn aandacht. Thema’s die me steeds vaker letterlijk en figuurlijk raken. Kijk naar deze zomer. Het is extreem warm, droog of juist te nat. Wereldwijd. En neem onze woningbouwopgave. We komen ruimte te kort in Nederland en als starter weet ik als geen ander hoe moeilijk het is om zelfstandig een huis te huren of te kopen. We moeten toe naar een systeemverandering. En dat is geen simpele opgave. Het vraagt ons om diepgewortelde structureren te heroverwegen en te veranderen. Daar zet ik graag mijn tanden in en zo kwam ik na mijn studie bij Sweco terecht.”

Aan de weg timmeren

“In de eerste maanden bij Sweco werkte ik voornamelijk mee aan projecten om te onderzoeken waar mijn passie ligt en waar ik van meerwaarde kon zijn. Daarnaast ondersteunde ik ons kennisprogramma Urban Insight. Inmiddels focus ik me voornamelijk op circulariteitsprojecten. Een complex vraagstuk, maar dat is juist waar ik blij van word. Zo ben ik bij gemeente Leiden verantwoordelijk voor het verankeren van circulariteit in gemeentelijke bouwprocessen en -projecten. Hiervoor bedachten we de ‘Leidse Ladder’. Een instrument om te kunnen monitoren of de circulariteitseisen daadwerkelijk worden toegepast in alle gemeentelijke bouwprojecten. Zo krijgt de gemeente inzicht in hoe het gaat met de toepassing van circulariteit in projecten. Bovendien helpt het om circulariteit uit de vrijblijvendheid te trekken. Gemeente Leiden timmert hard aan de weg als het gaat om circulariteit. Daar leer ik heel erg veel van. En het mooie is dat ik die kennis ook weer terug kan geven aan Sweco.”

Uit je comfortzone

In 2023 kwam er nóg een kans op Romy’s pad: het management traineeship. Romy: “Een heel jaar lang maakte ik onderdeel uit van ons directieteam en was ik betrokken bij echt álles wat er op dat niveau in het bedrijf speelde. Ik woonde onder andere directieoverleggen bij, was betrokken bij strategieontwikkeling, ging mee naar (netwerk)evenementen en werkte mee aan het realiseren van ons businessplan. Ik werd echt uitgedaagd om uit m’n comfortzone te stappen en nieuwe dingen te ontdekken. Dat was best spannend, maar vooral ook heel leerzaam. Het was enorm gaaf om mee te mogen denken over hoe we als bedrijf invulling geven aan onze ambities. Binnen het traineeship bracht ik op directieniveau ideeën hiervoor in. Dat was heel tof. Ik rondde het traineeship eind 2023 af. Ik heb in dat jaar zoveel geleerd en meegemaakt. Voor die ervaring ben ik enorm dankbaar. Ik heb de kans gekregen om mezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak, dat gun ik iedereen.”

Gedreven de toekomst in

“Ik vind het heel bijzonder dat ik zoveel ruimte krijg om invulling te geven aan mijn eigen ambities en persoonlijke ontwikkeling en zo mijn eigen pad kan vormgeven. Ik weet dat ik wil blijven groeien om meer impact te kunnen maken. Maar hoe dat pad er precies uitziet? Dat weet ik nog niet. Wat ik wél weet is dat mijn ambitie bij Sweco ligt. Ik werk met zoveel gedreven en gepassioneerde collega’s samen aan écht belangrijke opgaven. Dat maakt me blij en daardoor ga ik iedere dag met onwijs veel plezier naar mijn werk.”

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.