0 van 0 resultaten voor ""

Als iedere dag alles nieuw voor je is

Opgegroeid in het Zweedse Göteborg verliet Claudia Haglund in het staartje van corona huis en haard om haar studie Building & Construction Design in Nederland af te ronden. Claudia: “Het was tijd om de bakens te verzetten en mezelf meer uit te dagen. Rotterdam moest het worden. En is sindsdien de plek die mij inspireert en waar ik thuiskom.”

“Ik kan niet anders zeggen dat Nederland vertrouwd aanvoelt. Het is alsof mensen hier blijer zijn. Mensen zijn hier geïnteresseerd in elkaar, open en meer toegankelijk dan in Zweden. Dat maakt het hier fijn integreren. Reden genoeg om mijn studie hier te vervolgen.”

Ik bewandel mijn eigen pad.

Ruimte voor veel creativiteit, samen creëren, klanten voorop stellen en mensen blij maken. Voor Claudia zijn dit randvoorwaarden voor haar werk en de dingen die ze graag doet. En dus ging ze met deze vier pijlers op zoek naar een passende stageplek.

“In Zweden is Sweco een ‘hele grote’. Niet alleen in omvang maar vooral in reputatie. Tijdens mijn studie in Göteborg kwam Sweco al vaker op mijn pad, bijvoorbeeld tijdens gastcolleges. Toen ik besloot naar Nederland te verhuizen, was de keus voor Sweco ook gauw gemaakt. Met als extraatje dat ik gewoon kan werken op het kantoor van Sweco in Göteborg wanneer ik terug ga voor familie en vrienden.”

Met elkaar, voor elkaar

Claudia vond haar plek in het team van Edwin van der Veer dat zich richt op watertechnologie. “Een vakgebied waar ik helemaal niet bekend mee was, maar het eerste gesprek maakte me wel ontzettend nieuwsgierig. Ik heb zowel op inhoudelijk als op menselijk vlak hier veel mogen leren. Edwin was een geweldige mentor voor me. Hij heeft een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling op het gebied van BIM, mijn onboarding bij Sweco en het helpen een zakelijk netwerk op te bouwen.”

Na haar stage besloot Claudia in Nederland te blijven. Sindsdien versterkt ze het team van Niels Koster op het gebied van energie en duurzaamheid als BIM-modelleur. “Hier onderscheid ik mij door mijn expertise in BIM. Bovendien maak ik onderdeel uit van een team dat merendeel uit mannen bestaat. Alles wijkt hier af van wat men gewend was. En dat maakt het zo leuk en interessant voor iedereen in mijn team. We leren van elkaar en iedereen helpt elkaar om samen succesvol te zijn. Daardoor voel ik verbinding en veiligheid. Maar meer vrouwen in mijn team zou zeker leuk zijn.”

Jezelf uitdagen

“Hoewel ik hard aan mijn Nederlands werk, blijft het bijvoorbeeld lastig om vergaderingen volledig te volgen. Daarom volg ik een tweewekelijkse taalcursus Nederlands en doe ik actief mee aan het anderstaligennetwerk bij Sweco en Jong Sweco. Zo ontmoet ik veel Nederlandse collega’s en gelijkgestemden. Dit helpt me integreren en maakt dat ik in korte tijd een groot netwerk heb opgebouwd.”

“Wat wil ik anderen meegeven? Voel je vrij om nieuwe dingen te leren en jezelf onder te dompelen in nieuwe situaties. Probeer en leer. Verzamel verschillende mensen met dezelfde mindset om je heen waar je van kunt leren en die je uitdagen.”

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.