0 van 0 resultaten voor ""

De 5 best gelezen verhalen van 2021

Meer dan 200 unieke verhalen

Gepubliceerd op: 22/12/2021

Ook 2021 verliep voor ieder van ons totaal anders dan gedacht. Maar we zijn doorgegaan. En hebben weer weten te pieken. Met elkaar, voor elkaar. Van 0 naar de eerste groene waterstoffabriek in Europa tot een slimme oplossing voor een afvalvrije generatie. Onze meer dan 200 unieke verhalen in 2021 laten het je zien.

1. Sweco ontwerpt eerste groene waterstoffabrieken

Fabrieken van groene energie voorzien, auto’s op waterstof en misschien straks wel huizen ermee verwarmen. Het is vergunningenexpert Arjan Boogaard en zijn teamleden gelukt om nog dit jaar de eerste vergunning voor groene waterstof te bemachtigen. In het best gelezen verhaal van dit jaar zet business director energietransitie Bert van Renselaar uiteen hoe waterstof een belangrijke rol gaat spelen in onze toekomstige energiemix.

2. De kunst van BIM

Data krijgt een steeds centralere rol in onze samenleving. De hoeveelheid informatie van steeds complexere projecten is zo groot dat het noodzakelijk is om deze uniform en integraal in te richten, willen we alle waarde eruit kunnen halen. Dankzij Bouw Informatie Management (BIM) is dit mogelijk. Sterker nog, we kunnen bijna niet meer zonder. Op nummer 2 van dit jaar dan ook de blik om BIM van informatiemanager Ronnie Lauxen.

3. Nederland moet meer rekening houden met zeespiegelstijging bij miljardeninvestering

Begin dit jaar berekende Sweco in een nieuw rapport de waarde en ruimtevraag van de vijf grootste investeringsopgaven van Nederland. En pleitte business director water Alex Hekman voor het meer rekening houden met zeespiegelstijging bij de grote investeringen die Nederland gaat doen. Een nummer 3 uit deze lijst die we niet vaak genoeg kunnen benadrukken.

4. Naar een afvalvrije generatie

Op nummer 4 van de best gelezen verhalen van dit jaar een digitale slimmerik die afval kan maken tot een belachelijk begrip uit het verleden. Sweco bedacht RECLAIM. Een techniek die op basis van machine-learning in no-time inzichtelijk maakt welke bouwmaterialen er beschikbaar zijn én komen voor hergebruik. Met dit inzicht zal de overgang naar een circulaire economie niet alleen heel anders verlopen, maar ook nog eens aanzienlijk sneller gaan.

5. De belofte en werkelijkheid van een digitale innovatie

En als laatste in de lijst misschien wel Sweco’s meest kwetsbare verhaal van dit jaar. Afdelingshoofd mobiliteit Rob Althuisius en zijn team hadden een droom: nooit meer onnodig wachten voor rood licht. Ze bedachten Smart Traffic, een slimme oplossing voor een betere verkeersdoorstroming en een gezonder milieu. Een ontwikkeling die de wind mee leek te hebben. En toch liep het anders. In de nummer 5 zet Rob de belofte en de realiteit van een digitale innovatie naast elkaar.

Denk jij weleens na over de toekomst?

Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. We delen graag een stukje toekomst met je.
Copy link
Powered by Social Snap