0 van 0 resultaten voor ""

Sweco Design Challenge 2023 open voor ontwerpers

Ook dit jaar organiseert Sweco samen met de Dutch Design Foundation de Sweco Design Challenge. In aanloop naar de Dutch Design Week 2023 dagen we ontwerpers uit te werken aan grensverleggende oplossingen voor het ruimtelijk domein waar verschillende en uiteenlopende functies elkaar ontmoeten. De inschrijving van de challenge ‘What if…we transformed shared space into sustainable mixed-use areas?’ is nu open en loopt tot 5 mei 2023.

What if Lab: Rethinking Shared Space

Ruimte is beperkt en de druk erop neemt toe. Zowel in de binnenstad als op het platteland. En vooral waar die twee elkaar ontmoeten. Een andere kijk op ruimtelijke structuren, inrichting en gebruik is de toekomst om in alle behoeften te kunnen voorzien.

Niet alleen in het nu, maar juist ook voor de generaties die na ons komen. Een toekomstbestendige woon, werk en leefomgeving vraagt om integrale en adaptieve oplossingen. Daarbinnen moeten we keuzes maken. Juist op de plekken waar het schuurt. Waar verschillende functies zoals industrie, mens en mobiliteit samen komen.

Deze uitdaging vraagt om nieuwe invalshoeken en krachtige samenwerkingen. Mensen die van nature buiten lijntjes, hokjes en vastomlijnde ideeën denken. En de grenzen van technische mogelijkheden opzoeken. Om die reden organiseren we ook in 2023 de Sweco Design Challenge.

Merwe-Vierhavens Rotterdam

Traditionele patronen doorbreken

Uit alle inzendingen selecteren we drie ontwerpers. We starten op 16 mei 2023 met een kick-off. En Vervolgens gaan de ontwerpers in ontwerpateliers samen met Sweco experts aan de slag met het uitwerken van hun concepten. Tijdens de Dutch Design Week presenteren de ontwerpers hun concepten op de expositie van Sweco.

Nick Renooij

Media en PR