0 van 0 resultaten voor ""

Sweco neemt

JHK Architecten en

VAN AKEN over

Sweco Nederland breidt uit met architectenbureaus JHK Architecten en VAN AKEN. Het toetreden van ruim zeventig experts is een mijlpaal voor Sweco Nederland, die in één klap een grote groep architecten, bouwkundigen en andere specialisten verwelkomt. Sweco zet hiermee ook in Nederland een belangrijke stap in het creëren en bouwen van een architectuurplatform. Naast expertise, netwerk en diensten, voegen de overnames nieuwe invalshoeken en persoonlijkheden toe. Dit versterkt de positie in de Nederlandse markt als vooraanstaand integraal architecten- en ingenieursadviesbureau.

VAN AKEN en JHK Architecten bedienen diverse markten. Waar VAN AKEN veel ervaring heeft in de private sector, heeft JHK Architecten juist ook een sterke positie in de publieke markt. De deskundigheid en kwaliteiten van beide partijen vormen een waardevolle toevoeging op de aanwezige kennis binnen Sweco. Gezamenlijk is Sweco hierdoor eerder, met bredere dienstverlening, in het ontwerpproces van waarde. Het toetreden tot Europa’s grootste architecten- en ingenieursadviesbureau biedt VAN AKEN en JHK Architecten ruimte voor langjarige continuïteit en groei. Dit vergroot het perspectief voor medewerkers en de impact voor zowel opdrachtgevers als de maatschappij.

Door architectuur toe te voegen aan ons dienstenportfolio komen we tot nieuwe inzichten en daadwerkelijke vernieuwing. Het vergroot onze impact voor onze opdrachtgevers en de samenleving. We zijn enorm trots dat we deze belangrijke stap zetten. Met de komst van deze nieuwe groep collega’s creëren we nog meer waarde en de meest duurzame oplossingen voor onze klanten! – Eugene Grüter, CEO Sweco Nederland

Over VAN AKEN

VAN AKEN is een full-service (inter)nationaal architectenbureau in Eindhoven. Een bureau dat van oudsher een familiebedrijf is en dat inmiddels een diverse markt bedient: van complexe high tech projecten (Brainport) en stedenbouwkundige studies tot woningbouw, gezondheidszorg, kantoren en leisure. Bij het bureau werken ruim vijftig mensen: architecten, bouwkundig ingenieurs en projectmanagers. In de markt onderscheiden zij zich door hun kennis en ervaring op het gebied van hoogtechnologische, complexe en integrale architectuuropgaves. VAN AKEN heeft een sterke gevestigde naam en een solide netwerk in Nederland, en is een bekende speler in met name het zuiden van het land. Bovendien staat verbinding binnen en buiten het bureau hoog in het vaandel: ‘we verbinden door onze sociale kracht.’

Aansprekende projecten zijn onder meer de Innocent fabriek te Rotterdam, diverse gebouwen op de ASML Campus te Veldhoven, transformaties van kantoren naar wonen in Amersfoort en Rotterdam en het stedenbouwkundige- en architectonische ontwerp van de nieuwe woonomgeving Houthavenkade te Zaandam.

VAN AKEN Houthavenkade Zaandam

Voor ons is dit een belangrijke vervolgstap in het verwezenlijken van onze ambitie; namelijk het vergroten van onze impact op het gebied van inspirerende architectonische ontwerpen en technische innovatie. Ook streven we iedere dag naar het realiseren van een betere leefomgeving. Sweco deelt niet alleen onze visie op het vak, maar ook op dat wat VAN AKEN écht van waarde maakt: de mensen die er werken. We zijn verheugd dat we deze partner in Sweco hebben gevonden en kijken uit naar onze gezamenlijke toekomst. – Anthony Gijsbers, directeur VAN AKEN

Over JHK Architecten

JHK Architecten is al bijna 70 jaar een landelijk opererend architectenbureau en is gevestigd in Utrecht, en heeft veel ervaring in de publieke sector en de utilitaire bouw. Opgaves zijn zowel breed als specialistisch, variërend van interieurs en nieuwbouw tot volledige transformaties. Bij het bureau werken ruim twintig mensen. Zij onderscheiden zich in hun autonome visie op hoe de toekomstige bouwopgave vanuit integrale aanpak gedefinieerd en geadresseerd moet worden.

JHK Architecten realiseerde in de afgelopen jaren o.a. het ontwerp voor The Bridge Unilever, Philips HTC Eindhoven, de transformatie van Lumière Cinema Maastricht, ASML building 3, Science Campus Leiden, Parkeergarage Lammermarkt Leiden en verschillende projecten voor Siemens Nederland en het Rijksvastgoedbedrijf. Ook heeft JHK ruime ervaring met het ontwikkelen van research- en onderwijsgebouwen. Onlangs is op de Zernike Campus voor de Hanzehogeschool Groningen het 30.000 m2 grote ZP 7 opgeleverd. Daarnaast hebben zij tot en met 2021 tijdelijk de positie van Politiebouwmeester van de Nationale Politie ingevuld.

Science Campus Leiden VOF JHK – Inbo

We kijken enorm uit naar de samenwerking en de potentie en ambitie die we gezamenlijk hebben. Deze combinatie van architecten, ingenieurs en adviseurs brengt creativiteit en techniek samen om te komen tot duurzame, integrale en vooral ook toekomstbestendige oplossingen in de gebouwde omgeving. Door samen te signaleren wat nodig is, en dit te adresseren bij en met de juiste partijen, komen we tot de nieuwe, noodzakelijke definitie van de toekomstige bouwopgave en bijbehorende stappen en oplossingen. – Chris de Jonge, directeur JHK Architecten

Foto Sweco JHK Architecten en VAN AKEN

V.l.n.r. Marianne Vermijs (divisiedirecteur water en energie bij Sweco), Anthony Gijsbers (directeur VAN AKEN) en Titia Luiten (architect en directeur bij JHK Architecten)

Nick Renooij

Head of Press

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.