0 van 0 resultaten voor ""

We blikken terug op Dutch Design Week

It’s a wrap! Negen dagen lang stonden Eindhoven én Sweco in het teken van inspiratie, design, innovatie en bijzondere ontmoetingen. De afgelopen maanden daagden we drie ontwerpers uit samen met ons antwoord te zoeken op de vraag ‘Wat als…de stad van de toekomst volledig zelfvoorzienend zou zijn?’. De uitkomsten presenteerden we van 22 tot en met 30 oktober in het Klokgebouw op Strijp-S. Dat leverde waardevolle gesprekken op met klanten, studenten, architecten, ontwerpers, bezoekers en pers. Tijd om terug te blikken!

Een nieuw pad

We trapten af op zaterdag met de medewerkersdag. Zo’n zeventig collega’s bezochten samen met hun familie en vrienden een bezoek aan Dutch Design Week. Tijdens een ochtendprogramma bewandelden we samen een nieuw pad, op zoek naar grensverleggende toepassingen voor de zelfvoorzienende stad van de toekomst. We maakten kennis met de ontwerpers en hun concepten en er was volop gelegenheid om de expositie in het Klokgebouw te bezoeken. We sloten de ochtend af met een heerlijke lunch.

Expositie: totaal lokaal

Enthousiaste Sweco-experts bemanden negen dagen lang onze expositie in het Klokgebouw. Samen met de ontwerpers Tjeerd, Bram en Floris gingen ze het gesprek aan met duizenden bezoekers. Van overheden tot gebiedsontwikkelaars. Van architecten tot particulieren. Stuk voor stuk geïnteresseerd in de concepten én Sweco. Ook de pers pikte onze deelname en expositie op. Zo nam de VPRO ons als tip zes op in hun artikel ‘Tien tips voor Dutch Design Week’.

Dutch Design Week

Tijd voor een houten eeuw

Op dinsdag maakten maar liefst dertig toekomstige ingenieurs – studenten van de TU Eindhoven en de TU Delft – kennis met Sweco. Samen met hen doken we dieper in het thema ‘houtbouw’. De studenten gingen in gesprek met (hout)constructeurs, werkten aan een casus en bezochten de expositie van Sweco.

Nieuwe ontmoetingen

Donderdag stond in het teken van onze naaste klanten en relaties. We startten de middag in de Keukenconfessies waar we iedereen kennis lieten maken met ons What if Lab en de ontwerpers. Daarna bezochten we samen onze expositie. Ons externe panel was ook aanwezig: David Peters (Stedin), Desirée Uitzetter (BPD), Erik Verroen (Rijkswaterstaat), Marlies van Elst (toezichthouder BNG Bank, VSBfonds en Nictiz), Geurt van Randeraat (SITE Urban Development). Deze vijf externe professionals gaven de drie ontwerpers aan het einde van de dag waardevolle tips mee om hun concepten verder door te ontwikkelen. We sloten de dag af met een gezamenlijke borrel.

Dutch Design Week

De zelfvoorzienende stad

Vrijdag kwamen het Connected Leadership en de Urban Insight influencers bij elkaar voor een interessante middag over de zelfvoorzienende stad. Kathleen van de Werf van BUUR (part of Sweco) uit België was te gast en nam ons mee in de casus Oosteroever in Oostende. Voor dit project voerde Kathleen en haar team een ontwerpstudie uit naar de circulaire ontwikkelkansen in alle lagen van het gebied. Dat leverde een heel vooruitstrevende en integrale aanpak op en veel nieuwe inzichten. Na een flitsbezoek aan de expositie gingen de aanwezigen zelf aan de gang met het zelfvoorzienend maken van een gebied en werd er volop gespard over commerciële kansen voor Sweco die hieruit voort kwamen.

Wil je meer weten over onze deelname aan Dutch Design Week?

We vertellen je graag meer. Onze experts staan voor je klaar.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.