0 van 0 resultaten voor ""

Veilig experimenteren en werken met AI

AI-ontwikkelingen gaan razendsnel

Sinds de lancering van ChatGPT in 2022 gaat de ontwikkeling van deze AI-tool razendsnel. Sweco ontwikkelde daarom een eigen AI-omgeving: SwecoGPT. Zo kunnen we op een veilige manier AI verkennen en er mee experimenteren. Martijn Dekker, teammanager rail is enthousiast.

Wat was je eerste indruk van ChatGPT?

“Ik vind dit soort technische innovaties enorm interessant dus wilde graag ontdekken wat ChatGPT kan. Al snel kwam ik erachter dat, mits je de context goed omschrijft, ChatGPT best goed is in het produceren van een relevante tekst maar niet geschikt is voor het verwerken van gevoelige bedrijfsinformatie.”

En van SwecoGPT?

“SwecoGPT was voor mij dus een zeer welkome innovatie. Met SwecoGPT kan ik erop vertrouwen dat ik steeds betere op maat gemaakte antwoorden krijg terwijl de integriteit en vertrouwelijkheid van onze data veilig is. Zo kan ik de voordelen van AI benutten zonder het risico te lopen dat gevoelige informatie ons bedrijf verlaat.”

 

Hoe zet je het in het dagelijkse werk in?

“Naast het gebruikelijke produceren van teksten en codes, ben ik erachter gekomen dat je het uitstekend kunt gebruiken om technische regelgeving toegankelijker te maken voor onze ontwerpers en ingenieurs. Dankzij SwecoGPT kunnen we technische normen en voorschriften zelfs direct integreren in ons systeem. Zo hebben mijn team en ik op een efficiënte manier relevante voorschriften en informatie bij de hand die we nodig hebben voor ons dagelijks werk.”

 

Welk voordeel hiervan had je niet voorzien en is supertof?

“SwecoGPT opent deuren voor niet-Nederlandstaligen. De AI-tool verlaagt de taalbarrière waardoor professionals die nieuw zijn in Nederland of de Nederlandse taal nog niet machtig zijn, toch efficiënt kunnen navigeren door de complexe Nederlandse voorschriften. Dit bevordert niet alleen inclusie binnen ons werkveld, maar verhoogt ook de potentie voor internationale samenwerking en kennisuitwisseling.”

Sweco GPT - Rail - Design, Digitalisation en Development - AI gegenereerde afbeelding

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.