0 van 0 resultaten voor ""

Onder de grond met projectleider Marc Schopman

Na een uitstap voor zijn master Urban Environmental Management in Wageningen kwam ras-Amsterdammer Marc Schopman weer terug in onze hoofdstad. Vanuit het Kraanspoor in Amsterdam-Noord verzet deze jonge projectleider nu de bakens voor bodemvraagstukken. Waar Marc tijdens zijn studie vooral ‘boven de grond’ kennis opdeed, kruipt hij bij Sweco vooral ‘onder de grond’. Hiermee verbreedt hij zijn kennis op het gebied van duurzame stadsontwikkeling.

“Ik wil me niet specialiseren op één onderwerp. Bij duurzame stadsontwikkeling komt zoveel kijken dat ik, en daarmee mijn klanten en projecten, ermee gebaat zijn als ik me verdiep én verbreed. Gebiedsontwikkeling is wat ik heel leuk en interessant vind en waarin ik bodem en ondergrond als belangrijke schakel zie. Tijdens mijn master ben ik erachter gekomen hoe belangrijk het is om sociale, natuurlijke en technische kennis te verbinden, te integreren en de onderlinge relaties te ontcijferen.”

Onontdekte wereld

Marc is gefascineerd door de onontdekte wereld van de ondergrond. Hier komen alle uitdagingen samen. Van energietransitie, warmtetransitie en klimaatadaptatie tot een veilige en gezonde leefomgeving. “Dit is wat mijn werk zo uitdagend en spannend maakt. Twee werelden die in het verleden vrij gescheiden werden benaderd, vallen tegenwoordig mooi samen in water- en bodemsturend beleid.”

Doorgroeien tot projectleider

“Als masterstudent wist ik al dat ik later graag als projectleider aan de slag wilde. Na mijn afstuderen ging ik op zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in stedelijke en ruimtelijke ontwikkeling om ervaring op te doen. Zo kwam ik terecht bij Sweco, aangeraden door een studievriend. Ik begon als adviseur en groeide al snel door tot projectleider.”

Als beginnend projectleider is Marc verantwoordelijk voor het contact met de klant, het waarborgen van de kwaliteit, planning en financiën van kleine projecten. “Als adviseur werk ik ook inhoudelijk aan projecten. Bij kleine projecten is dit vaak een combinatie, op inhoud en projectleiding.” Bij grotere projecten is hij betrokken als assistent-projectmanager en/of projectbeheerser. “Ik ben als spin in het web verantwoordelijk voor het integrale beheersproces, zodat het project succesvol wordt afgerond met het gewenste resultaat voor de klant. En juist de combinatie van adviseur en projectleider vind ik het leukst. Hierdoor kan ik een project vanuit meerdere kanten bekijken.”

Oog voor elkaar

Wat Marc opvalt aan werken bij Sweco is de balans tussen werk en persoonlijke ontwikkeling. “Sweco is een vooruitstrevende, duurzame organisatie met grote en uitdagende projecten die toch gezellig en gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Als starter is dit erg fijn, omdat je kunt leren van alle kennis en expertise die aanwezig zijn binnen zo’n groot bedrijf, zonder dat je jezelf verliest in de grootte. Qua gevoel heeft het veel meer weg van een intieme kleine organisatie waar veel oog voor elkaar is.”