0 van 0 resultaten voor ""

Sweco brengt het samen

Zoeken naar de juiste balans

Aarde, lucht, water en vuur: alles om ons heen is opgebouwd uit de vier natuurelementen. Ze staan onlosmakelijk met elkaar in verbinding en hebben continu impact op elkaar. Soms versterkend, soms lijnrecht tegenover elkaar. Op zoek naar evenwicht. Het is tekenend voor de complexiteit van de duurzame opgave waar wij samen voor staan. Klimaat, stikstof, zeespiegelstijging, bodemdaling en woningtekort zetten de schaarse ruimte onder druk. Duurzaam gebruik en nieuwe oplossingen worden steeds essentiëler en vergen een andere manier van denken.

Lucht laat je leven

Lucht laat je leven

Volgens het Longfonds overlijden jaarlijks minstens twaalfduizend Nederlanders vroegtijdig door luchtvervuiling. Na roken behoort luchtverontreiniging in ons land tot één van de belangrijkste risicofactoren voor de gezondheid. Lucht maakt leven mogelijk. En soms onmogelijk. Wanneer je voor een frisse neus naar binnen moet. En ook binnen, niet thuis geeft omdat de lucht in onze gebouwen tot zelfs 5 keer vuiler is dan buiten.  

Dit moet anders. Dat weten we allemaal! Echter bestuurders, boeren, burgers en bouwers hebben allemaal belangen en hebben allemaal gelijk. Ieder bouwt aan een eigen toekomstbeeld. Oplossingen zijn divers, complex en impactvol. Grote vraagstukken die we met elkaar kunnen oplossen. Samen, met een nieuwe generatie, die ook weet dat de grenzen echt bereikt zijn maken we van de wil de weg. Met nieuwe kennis, nieuwe technieken brengen we lucht in de impasse en komen we allemaal weer op adem. Buiten én binnen. Benieuwd hoe? Vind inspiratie in onderstaande artikelen.

Onze visie, voorbeeldprojecten en inzichten

Samen kunnen we de omslag maken naar een andere manier van denken. Terug naar de balans. Er zijn al veel slimme oplossingen en we zijn continu bezig om nieuwe te bedenken. Meer weten? Bekijk ze hier, elke week delen we minimaal twee nieuwe verhalen:

Bodem in beweging

Bodem in beweging

‘Aarde’ staat symbool voor bodem en de klantoplossingen die we bieden voor slim gebruik van de bodem, zowel boven- als ondergronds. We delen onze expertise over klimaatadaptatie, geotechniek, klimaatbestendige bouw, behoud van ecologie en biodiversiteit, ondergrondse infrastructuren, archeologische uitdagingen en het ontwikkelen van platteland tot stedelijk gebied. 

Dat het anders moet, dat weten we. Signalen genoeg. We zien het terug in de veranderingen in het klimaat. Maar ons gedrag veranderen is ingewikkeld. Omdat we onze verworvenheden niet willen opgeven, ons systeem er nog niet op is ingericht. Oplossingen zijn divers, complex en impactvol. Grote vraagstukken die we met elkaar kunnen oplossen. Benieuwd hoe? Vind inspiratie in onderstaande artikelen. 

Whitepapers

Bodem in beweging

Meer groen resulteert in minstens 62.000 minder patiënten

Vergroening van de leefomgeving van een derde van de Nederlandse bevolking vermindert het aantal patiënten met ruim 62.000. Per extra hectare groen neemt het aantal langdurig zorgbehoevende patiënten gemiddeld met 8,6 af. Dat levert jaarlijks een financiële besparing op van minimaal 125 miljoen euro. Dit betreft zorg- en verzuimkosten. Dit blijkt uit onderzoek van Sweco, op basis van in de wetenschap aangetoonde verbanden tussen vergroening en gezondheid.

Download whitepaper

Water en bodem sturend

Wat betekent water en bodem sturend in de praktijk?

De komende jaren wordt ruim € 900 miljard geïnvesteerd in de ruimtelijke inrichting van Nederland. Door het water en bodemsysteem als uitgangspunt te nemen, voorkomen we dat deze investeringen binnen enkele decennia weer op de schop moeten als gevolg van klimaatverandering.

Aan de hand van vijf ontwerpprincipes en voorbeeldprojecten laten we je zien hoe de structurerende keuzes naar ontwerpcriteria kunnen worden vertaald. En waar het principe water en bodem sturend verschilt van de gangbare aanpak. Een cultuurverandering is nodig om samen onze bodem- en watervoorraden duurzaam te beschermen én voorbereid te zijn op de effecten van klimaatverandering.

Laat je inspireren door de praktijkvoorbeelden.

Download whitepaper

 

Heb je een vraag of een andere uitdaging voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.