0 van 0 resultaten voor ""

De 5 van Sweco

Best gelezen verhalen 2020

2020 liep voor ieder van ons totaal anders dan gedacht. Gelukkig trok onze samenwerking met klanten zich hier weinig van aan. We gingen ‘gewoon’ door. De meer dan 200 uitgebrachte verhalen op de teller bevestigen dit. Van de Amsterdamse grachten tot de verhalen achter de dijk en van slimme oplossingen tot vergezichten. Stuk voor stuk maken ze het verschil. Toen, nu en morgen.

1. Stationsgebieden belangrijke schakel voor leefbaarheid steden

Wist je dat wanneer we de ruimte boven en rond het spoor beter weten te benutten tal van maatschappelijke uitdagingen opgelost kunnen worden? En we steden rendabel leefbaar kunnen maken? Dit was begin dit jaar de conclusie van ons onderzoek naar de verbindende kracht van stationsgebieden. In het best gelezen verhaal van 2020 zetten onze experts Elfi de Wit en Sander Boekee de kansen voor de stad van de toekomst voor je onder elkaar.

Graphic van stationsgebied van de toekomst

2. Hoe steden een zonnesteek kunnen voorkomen

Hitte, het lijkt alweer tijden geleden. Maar ook vandaag de dag is dit onderwerp ondanks het koude weer ontzettend actueel. Want één ding is zeker; de hitte keert terug en hittestress breidt zich uit als we niet in actie komen. We kunnen veel meer doen om opwarming van de stad af te remmen, was het pleidooi van onze Maare Zondervan afgelopen zomer. Op nummer 2 dit jaar dan ook de blik vooruit van Maare. Doe er je voordeel mee!

Maare Zondervan medewerker van Sweco

3. Revolutie aan de gracht

Halverwege dit jaar wonnen we een pracht opdracht; we gaan de kademuren van de o zo geroemde Amsterdamse grachten vernieuwen. Uitdagende materie waar veel slimmigheid en een open vizier voor nodig is. De harten van onze experts kloppen er hard van. Een unieke opdracht waar een nieuwe vorm van partneren, namelijk het innovatiepartnerschap, de norm is. Met recht de nummer 3 van deze lijst.

Gracht in Amsterdam met aan beide kanten grachtenpanden en uitzicht op de Westerkerk

4. Omgaan met de terugkeer van een ongewenste inwoner

De dreiging van een pandemie is van alle tijden en heeft altijd al een grote invloed gehad op stedenbouw en architectuur. In dit artikel vertellen architect Bas Horsting en planoloog Lisette van der Kolk hoe om te gaan met de terugkeer van deze ongewenste inwoner. Definitieve antwoorden hebben ze niet. Maar de actualiteit biedt een enorme kans om wederom na te denken over nieuwe concepten en modellen voor de stad van de toekomst.

Man leunend tegen brug in Amsterdam

5. Slimme oplossingen maken participatie in coronatijd mogelijk

Voor de nummer 5 van deze lijst gaan we de dijk op. En niet zomaar één. Tussen Tiel en Waardenburg ontwerpt Sweco een baanbrekende waterkering die goed is voor mens én natuur. Een ontwerp dat in samenspraak met bewoners, zelfs in dit lastige jaar, met grote betrokkenheid tot stand komt. Hoe omgevingsmanager Timo Verkerk en team ‘gewoon’ doorgingen is de moeite waard om te lezen. Met succes en in de hoogste versnelling is hier geschakeld.

Huizen langs de dijk Tiel Waardenburg

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.