0 van 0 resultaten voor ""

Gepubliceerd: mei 18, 2021

Sweco start samenwerking met Dutch Design Foundation

De werelden van techniek en creatief ontwerp samenbrengen, om tot de beste oplossingen te komen en zo te zorgen voor échte verandering. Dat is het doel van de samenwerking die Sweco vandaag start met Dutch Design Foundation. In aanloop naar Dutch Design Week 2021 daagt Sweco ontwerpers uit om voor de stad een ontmoetingsplek van de toekomst te ontwerpen.

Al sinds haar oprichting in 1958 combineert ingenieursadviesbureau Sweco uiteenlopende perspectieven en expertise, om zo tot vooruitstrevende oplossingen te komen voor de uitdagingen van morgen.

Hiervoor zoeken we continu naar nieuwe invalshoeken. We hebben mensen nodig die van nature buiten lijntjes, hokjes en vastomlijnde ideeën denken. En de grenzen van technische mogelijkheden graag opzoeken. Dit zit bij uitstek in het DNA van een ontwerper. Wij hebben weer veel technische kennis en expertise in huis, waar ontwerpers verder mee komen. Daarom willen we die twee werelden aan elkaar koppelen. Dan bouwen we op elkaars kracht en geven we samen de wereld van morgen vorm.’

 

–  Lonneke Wijnhoven, directeur Communicatie bij Sweco

What if…our public spaces feel like home?

In aanloop naar Dutch Design Week 2021, van 16 t/m 24 oktober 2021 in Eindhoven, daagt Sweco ontwerpers uit om voor de stad een ontmoetingsplek van de toekomst te ontwerpen. Dutch Design Foundation lanceert hiervoor vandaag een What If Lab, waarbij designers worden uitgedaagd om met ideeën te komen. What if… our public spaces feel like home? Sweco kiest drie ontwerpstudio’s, die hun concepten exposeren op Dutch Design Week. Uiteindelijk kiest een selectiecomité één concept, dat in 2022 verder wordt uitgewerkt. In een masterclass en tijdens updategesprekken organiseert Sweco het komende half jaar diverse ontmoetingen tussen de ontwerpers en ingenieurs. 

De coronapandemie zorgt ervoor dat we in onze directe leefomgeving veel meer zijn gaan ontdekken. De openbare ruimte krijgt een andere verschijningsvorm: een plek waar iedereen welkom is, die bijdraagt aan veiligheid en gezondheid en die de interactie en ontmoetingen tussen allerlei mensen faciliteert. Door ingrepen te doen in onze openbare ruimte kan de leefbaarheid van een straat of wijk enorm vergroot worden. Ontwerpen die bijdragen aan gezondheid, leefgenot en sociale cohesie. Hoe ziet de openbare ruimte eruit in een stad waarin bewoners zich gezond en gelukkig voelen? De ruimte hebben we, maar hoe gaan we die samen anders ontwerpen? Hier dagen we de ontwerpers op uit, en daarbij bieden we de hulp van onze ingenieurs aan.

-Lonneke Wijnhoven

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.