0 van 0 resultaten voor ""

Ontwerpers Sweco Design Challenge bekend

De zelfvoorzienende stad is dichterbij dan ooit. Als we alles binnen een beperkte straal kunnen organiseren, dan maken we onszelf vele malen wendbaarder. En dat is hard nodig bij de uitdagingen waar we vandaag de dag voor staan. Daarom organiseert Sweco samen met de Dutch Design Foundation het What if Lab ‘totaal lokaal. In aanloop naar de Dutch Design Week 2022 dagen we ontwerpers uit een grensverleggende toepassing voor de zelfvoorzienende stad van de toekomst over vijf jaar te realiseren. De drie ontwerpers waarmee we gaan samenwerken, zijn inmiddels bekend!

Water, energie en voedsel

Het ontwikkelen van een zelfvoorzienende stad is een brede uitvraag. Daarom dagen we de ontwerpers uit om een toepassing te ontwerpen die een waardevolle bijdrage levert op het gebied van energie, water of voedsel. Zo ontstaat een breed oplossingsbereik en dat is belangrijk om een stap naar de toekomst te maken. De drie ontwerpers die aan de slag gaan met deze thema’s zijn: Studio Tjeerd Veenhoven (water), Studio Floris Schoonderbeek (voedsel) en Bram de Vos (energie).

Tjeerd Veenhoven

Water

Tjeerd Veenhoven

Studio Tjeerd Veenhoven (STV) ontwikkelt materialen en producten van organische reststromen met circulariteit als uitgangspunt. Vaak betekent dit dat STV werkt aan een geheel nieuwe waardeketen waarbij hyperlokaal grondstof, bewerking en toepassing samengebracht moeten worden. Rekening houdend met biodiversiteit, waterkwaliteit, energieverbruik en uitstoot.

Lees meer

Floris Schoonderbeek

Voedsel

Floris Schoonderbeek

De wereld om ons heen verandert en daarmee veranderen ook behoeften. Studio Floris Schoonderbeek ontwikkelt producten en kunstobjecten die antwoord geven op deze nieuwe behoeften. Praktische oplossingen voor een creatief bestaan en een mooiere wereld. Kenmerken voor de studio zijn innovatie, beleving, functionaliteit en duurzaamheid.

Lees meer

Bram de Vos

Energie

Bram de Vos

De rode draad van Brams de Vos is dat hij antwoorden geeft op de ‘pijn’ waar steden mee te maken hebben. Dat is een mix van complexe vragen over onze leefomgeving. Bram is de brug tussen de werelden van nieuwe abstracte ideeën en daar ‘waar de vragen liggen’. Hij ontwerpt het overkoepelende plan waar veel disciplines samenwerken voor nieuwe mogelijkheden.

Lees meer

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maartje Meijer

Directeur communicatie