0 van 0 resultaten voor ""

Urban Insight College

Woningen bouwen in de laaggelegen polders in de Randstad – wel of niet aan beginnen?

Het is een veelbesproken onderwerp: het grote tekort aan woningen in de Randstad. Je ontkomt er niet aan in het nieuws of je ervaart het mogelijk zelf. Het vinden van een woning is schaars goed.

Steeds vaker wordt het gesprek gevoerd over verschillende ontwikkelingen die om ruimte vragen. Niet alleen woningbouw, ook de energietransitie of natuurontwikkelingen vragen om ruimte. Waar het gesprek nog veel te weinig over gaat, is of het bouwen van woningen in poldergebieden wel slim is. De zeespiegel stijgt, extreme regenval vraagt om extra waterberging en veengronden klinken op den duur in, met verzakking en instabiliteit tot gevolg.

Laat je inspireren

Tijdens een Urban Insight College vertelt Alex Hekman, Business Director Water bij Sweco, je meer over de randvoorwaarden voor het bouwen van woningen in laaggelegen polders. Wat houdt de woningbouwopgave in het poldergebied in? Waar moeten we rekening mee houden als we woningen bouwen in de polder? Wat kunnen we leren van ontwikkelingen in de praktijk? Alex gaat hierover in gesprek met Jan Hordijk, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Zuidplas. In de laaggelegen Zuidplaspolder wordt een plan ontwikkeld voor een compleet nieuw dorp met 8000 woningen.

In het kort

• Donderdag 16 september
• Van 11.00 tot 12.00 uur
• Te volgen via YouTube
• Stel al je vragen in de chat

Heb je van te voren al een vraag? Stel het onze sprekers voorafgaand aan het college door jouw vraag te sturen naar urban-insight@sweco.nl. Je kunt het college ook toevoegen aan je agenda door hier te klikken.

Huiswerk voor het college

Kijk naar het grote plaatje en ga bij woningbouw veel meer uit van flexibiliteit – Alex Hekman

Wil je voorafgaand aan het college weten wat hij hiermee bedoelt? Lees dan het artikel ‘Bouwen in de diepste polder van Nederland: idioot plan of simpelweg noodzakelijk’ van KRO NCRV. Of bekijk het artikel ‘Waarom bouwen in diepe polders niet altijd meer een goed idee is’ wat op Platform31 verscheen.

nieuwbouwwoning in Oosterwold op braak liggend terrein

Urban Insight College

Urban Insight is het 10-jarige kennisprogramma van Sweco, gericht op de uitdagingen van de stad van de toekomst. Tijdens het Urban Insight College leggen we de link tussen wetenschappelijk onderzoek en onze praktijk. Dit doen we in prikkelende open Colleges die toegankelijk zijn voor al onze collega’s en klanten. We dagen je uit om stil te staan bij de trends, ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van slimme mobiliteit, energietransitie, klimaatadaptatie, digitalisering, circulaire economie en gezonde veilige stad.

Nieuwsgierig geworden en heb je een vraag?

Deel het met ons via dit formulier en één van onze experts neemt contact met je op.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.