0 van 0 resultaten voor ""

Sweco Design Challenge 2021

 

Verandering van de wereld om ons heen was nog nooit zo actueel, relevant, inspirerend en uitdagend. Juist nu is verbondenheid cruciaal. Niet online, maar buiten, mét elkaar. Tussen mensen, generaties en bubbles. Het houdt ons bezig, het houdt de maatschappij bezig. En daar kunnen wij alle inzichten bij gebruiken.

Daarom organiseerden we de Sweco Design Challenge.

What if…our public spaces feel like home?

Om dé ontmoetingsplek van de toekomst te ontwerpen lanceerden wij, samen met de Dutch Design Foundation, hiervoor een What If Lab, waarbij ontwerpers werden uitgedaagd om met ideeën te komen. Drie ontwerpstudio’s gingen in deze eerste editie aan de slag om hun idee uit te werken. Dit presenteerden we met hen tijdens de Dutch Design Week ‘21. Uiteindelijk koos het selectiecomité één idee, dat we met klanten en stakeholders verder brengen. Zo geven we richting aan de transitie in de stad.

De deelnemende ontwerpers

Studio 1:1

Een studio die zich focust op onderzoek en ontwerp voor de openbare ruimte en zich richt op het snijvlak tussen natuur en stad… Deze multidisciplinair ontwerpstudio uit Rotterdam is opgericht door Design Academy Eindhoven alumni Eveline Visser en Lucas Zoutendijk. Hun sector overschrijdende aanpak zorgt voor innovatieve projecten, zoals het prijswinnende Ecological Energy Network, The Biological Clock en Urban Ant City.

Lees meer

 

Designer Rombout met prototype

Rombout Frieling Lab

Hoe combineer je de kwaliteiten van de natuur met de mogelijkheden van het menselijk lichaam? En hoe zorg je ervoor dat mensen zich slimmer gaan gedragen door middel van hun omgeving?
Rombout Frieling Lab zorgt voor het antwoord. Kijk bijvoorbeeld naar het project Station of being, in samenwerking met The Research Institutes of Sweden – Interactive Umeå, waar een bushokje wordt omgetoverd tot een comfortabele rustplek.

Lees meer

Designers met VR en neurofeedback

Olifantenpad CS

Ruimtelijk ontwerp heeft een collectieve en coöperatieve aanpak nodig. Een aanpak die de expertise van ontwerpers en experts combineert. Dat is waar het Olifantenpad CS in gelooft. Dit is een groepje creatievelingen, verenigd door een gezamenlijke interesse in de veranderende de rol van inwoners in ruimtelijk ontwerpprocessen, en de rollen die technologie en psychologie hierin spelen. Hierdoor creëren zij nieuwe ruimtelijk ontwerpprocessen met gebruik van technologie om daarmee in slimme stedelijke oplossingen het menselijk welzijn centraal te stellen.

Lees meer

Leden van het selectiecomité

Bouke Bruins, Boyscout Designer

De rafelranden van de openbare ruimte is het terrein waarop ontwerper Bouke werkt. Als Boyscout Designer verbindt hij de wereld van design met de wereld van de padvinders door speelse interventies te creëren. Om te voorkomen dat het vormgeven van de openbare ruimte leidt tot extreme regulering en passief gebruik. Hij verenigd zich in het social design collectief ‘de Reuringdienst’, waar ze samen grotere maatschappelijk en sociale thema’s in beweging brengen rondom de publieke ruimte.

Bouke op LinkedIn

Bas Dubois, Managing Director bij Volvo Buses

Gedreven door het doel om ervoor te zorgen dat miljoenen mensen steeds duurzamer en veiliger hun reisbestemming bereiken, geeft Bas bij Volvo Buses vorm aan duurzame transportoplossingen van de toekomst. Van technici en designers tot stedenbouwkundigen; allen zijn nodig om je in de steden van morgen gezond, veilig en duurzaam te kunnen verplaatsen. Met ruim 20 jaar ervaring brengt Bas deze verbinding naar de dagelijkse praktijk.

Bas op LinkedIn

Anja Boserup, Creatief directeur landschap en stedenbouw bij Sweco Architects

Als leading professional vind je Anja haar handtekening terug in toonaangevende projecten. Met een scherp oog voor locatie en omgeving stuurt ze architecten, ingenieurs, specialisten en kunstenaars aan om ontwerpen te realiseren die echt het verschil maken voor een duurzamere samenleving. Puttend uit de geschiedenis en de natuurlijke basis van het gebied, zorgt Anja samen met haar team ervoor dat Sweco’s architectuur bijdraagt aan innovatieve en oogstrelende oplossingen voor het stedelijk gebied.

Anja op LinkedIn

Maarten Janssen, Directeur Projecten bij Amvest

Mensen een fijn thuis geven, dat is waar Maarten warm voor loopt. Als ontwikkelaar van de woningen en woongebieden van morgen weet hij als geen ander wat er voor nodig is om plekken te ontwerpen waar je je thuis voelt. Deze voorvechter om dit samen te doen denkt graag buiten de lijntjes. En brengt in zijn projecten alle expertise en betrokkenen bij elkaar om plekken nieuw leven in te blazen.

Maarten op LinkedIn

Kirsten Hannema, Journalist en architectuurcriticus

Na haar opleiding Bouwkunde begon Kirsten haar loopbaan als architect om in 2005 de overstap te maken naar het schrijven. Tussen 2005 en 2012 werkte ze als redacteur voor architectuurtijdschrift A10 European architecture, daarna begon ze als freelance architectuurcriticus voor onder andere de Volkskrant en Architectenweb. De afgelopen zes jaar was ze hoofdredacteur van het Jaarboek Architectuur in Nederland, waarvoor ze toonaangevende projecten selecteerde en de belangrijkste ontwikkelingen in de architectuur beschreef.

Kirsten op LinkedIn

Nick Renooij

Head of Press

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.