0 van 0 resultaten voor ""

Sweco Design Challenge 2021

 

Verandering van de wereld om ons heen was nog nooit zo actueel, relevant, inspirerend en uitdagend. Juist nu is verbondenheid cruciaal. Niet online, maar buiten, mét elkaar. Tussen mensen, generaties en bubbles. Het houdt ons bezig, het houdt de maatschappij bezig. En daar kunnen wij alle inzichten bij gebruiken.

Daarom organiseren we de Sweco Design Challenge.

What if…

our public spaces feel like home?

 

Wordt het een zitbankje in het park? Meer te beleven op de stoep? Of een frisse blik op onze pleinen? De openbare ruimte is, mede ingegeven door Covid-19, niet meer dezelfde. Hoe zorg je voor ontmoeting? Juist hier kan een stad het verschil maken. Zo voel je je thuis en veilig. Om dé ontmoetingsplek van de toekomst te ontwerpen lanceren wij, samen met de Dutch Design Foundation, hiervoor een What If Lab, waarbij ontwerpers worden uitgedaagd om met ideeën te komen. Drie ontwerpstudio’s gaan in deze eerste editie aan de slag om hun idee uit te werken. Dit presenteren we met hen tijdens de Dutch Design Week ‘21. Uiteindelijk kiest het selectiecomité één idee, dat we met klanten en stakeholders verder brengen. Zo geven we richting aan de transitie in de stad.

Mijlpalen

Datum Event
17 juni Selectie ontwerpers Maar liefst 27 inschrijvers die dé ontmoetingsplek van de toekomst ambiëren, een geweldige opkomst. Op basis van motivatie, aansluiting en ideekracht zijn: Studio 1:1, Rombout Frieling Lab en Olifantenpad CS geselecteerd.
22 juni Masterclass Een dag vol inspiratie! Hoe sta je met elkaar in verbinding in de stad? Wat zijn de ontmoetingsplekken van nu en in de toekomst? Diverse sprekers inspireerden de geselecteerde ontwerpers, collega’s en klanten tijdens onze masterclass.
24 augustus Conceptpresentatie De drie ontwerpers presenteren voor hun idee aan het selectiecomité. Naar aanleiding van de feedback van dit comité worden de ontwerpers in de gelegenheid gesteld een scherp concept op Dutch Design Week 2021 te presenteren.
23 september Demo day De generale repetitie. Op deze dag presenteren de ontwerpers al echt een inkijkje in wat er getoond gaat worden op Dutch Design Week.
16 – 24 oktober Expositie Dutch Design Week Tijdens de Dutch Design Week worden de drie concepten getoond aan de buitenwereld! Dit kan bijvoorbeeld via een prototype, model of andersoortige visualisatie zijn. Tijdens deze week besluit het selectiecomité welk van de drie ideeën in aanmerking komt voor verdere doorontwikkeling in 2022.

Enthousiast? Sluit dan gerust aan bij onze masterclasses, bijeenkomsten of straks op de DDW ’21. De komende tijd vind je hier meer informatie hoe jij je hiervoor kan aanmelden. Juist samen bereiken we meer.

De deelnemende ontwerpers

Studio 1:1

Een studio die zich focust op onderzoek en ontwerp voor de openbare ruimte en zich richt op het snijvlak tussen natuur en stad… Deze multidisciplinair ontwerpstudio uit Rotterdam is opgericht door Design Academy Eindhoven alumni Eveline Visser en Lucas Zoutendijk. Hun sector overschrijdende aanpak zorgt voor innovatieve projecten, zoals het prijswinnende Ecological Energy Network, The Biological Clock en Urban Ant City.

 

Rombout Frieling Lab

Hoe combineer je de kwaliteiten van de natuur met de mogelijkheden van het menselijk lichaam? En hoe zorg je ervoor dat mensen zich slimmer gaan gedragen door middel van hun omgeving?
Rombout Frieling Lab zorgt voor het antwoord. Kijk bijvoorbeeld naar het project Station of being, in samenwerking met The Research Institutes of Sweden – Interactive Umeå, waar een bushokje wordt omgetoverd tot een comfortabele rustplek.

Olifantenpad CS

Ruimtelijk ontwerp heeft een collectieve en coöperatieve aanpak nodig. Een aanpak die de expertise van ontwerpers en experts combineert. Dat is waar het Olifantenpad CS in gelooft. Dit is een groepje creatievelingen, verenigd door een gezamenlijke interesse in de veranderende de rol van inwoners in ruimtelijk ontwerpprocessen, en de rollen die technologie en psychologie hierin spelen. Hierdoor creëren zij nieuwe ruimtelijk ontwerpprocessen met gebruik van technologie om daarmee in slimme stedelijke oplossingen het menselijk welzijn centraal te stellen.

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.