0 van 0 resultaten voor ""

Wegontwerp A9 houdt regio bereikbaar

Locatie

Badhoevedorp-Holendrecht

Klant

FCC Construccion

Expertise

Civieltechnisch ontwerp, projectmanagement

Sweco ontwerppartner voor het totale wegontwerp

Om de regio bereikbaar te houden, verbreedt Rijkswaterstaat de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht. Deze weg gaat naar tweemaal vier rijstroken en komt over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen. Sweco is als ontwerppartner verantwoordelijk voor het totale wegontwerp: van het integrale voorontwerp tot en met het definitieve ontwerp en uitvoeringsontwerp van het (hoofd)wegennet en de tunnelbak inclusief alle toe- en afritten, aanpalende viaducten, grondkerende constructies, geluidschermen, de waterhuishouding, de voet- en fietspaden.

De route naar bereikbaarheid en leefbaarheid

Rijkswaterstaat gaat samen met het FCC Construccion, Sweco’s opdrachtgever, de uitdaging aan om deze regio voor de middellange- en lange termijn bereikbaar te maken met leefbaarheid voorop. Een slimme route is uitgestippeld om één van Nederlands meest complexe en grootste infraproject in stedelijk gebeid tot een succes te maken. Met meer dan 60 experts uit Nederland, Finland en Polen leveren we alle elementen die nodig zijn, van advies tot het civiel technische ontwerp.

Het is geweldig om bij te dragen aan de leefbaarheid van Amstelveen en omstreken. De technische complexiteit en noodzakelijke samenwerkingen in zo’n project vormen een prachtige uitdaging, waaraan we met trots werken. Dit is met recht een project waarmee we bijdragen aan een gezonde en veilige stad!

Marco Meinders, projectdirecteur bij Sweco
60 +

Sweco-experts werken dagelijks aan het weg- en constructief ontwerp

12 km

aan nieuwe geluidschermen

3

Expertteams uit Nederland, Polen en Finland werken mee

Samen vooruit

Onze ontwerpmanagers, constructeurs, ontwerpers, modelleurs en projectmanagers leveren ontwerpen die nu, morgen en in de nieuwe situatie perfect in het landschap passen. Dit doen we met Rijkswaterstaat, de aannemer en overige partners binnen het consortium. Voor de betrokken gemeenten en omwonenden is de impact van dit project het grootst; voor hen willen we het verschil richting de toekomst maken.

Kwalitatief goed ontwerp

Sweco zet als eerste grote ingenieursadviesbureau van Nederland wegontwerpsoftware OpenRoad in voor al haar projecten. Zo ook binnen dit project. De zeer gebruiksvriendelijke 3D interface maakt dat we in korte tijd een nauwkeurig en visueel goed vormgegeven ontwerp kunnen maken. En is makkelijk te integreren met andere ontwerppakketten en informatiesystemen zoals BIM. Hierdoor kunnen we in mum van tijd 3D modellen en simulaties maken die de impact van ontwerpkeuzes visueel inzichtelijk maken. Dit maakt onze ontwerpen voor klanten en stakeholders makkelijker te doorgronden.

Samenwerken met Sweco staat voor transparantie, openheid en collegialiteit. De wil om er samen een succes van te maken voel ik. Met ondernemerschap voorop. En altijd in dialoog. Ook als het minder lekker loopt.

Jaap van der Kamp, Design Manager bij VeenIX

Laatste fase in aanloop naar realisatie

De voorbereiding voor de uitvoeringsfase is al in volle gang. Nog voor de zomer ronden de ingenieurs van Sweco het definitieve ontwerp af en kan worden aangevangen met het uitvoeringsontwerp. Dit bevat overwegend constructief ontwerpwerk zoals het opstellen van berekeningen, detailleringen en tekeningen voor de definitieve betonconstructies en de benodigde bouwkuipen.

Aan het einde van het project rijden de auto’s over een totaal vernieuwde weg, zorgen hogere geluidsschermen voor minder verkeersgeluid van de snelweg en vind je tussen Noord en Zuid Amstelveen een groenere verbinding.

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Copy link
Powered by Social Snap