0 van 0 resultaten voor ""

Nieuwe duurzame waterzuivering Chemours zuivert afvalwater bijzonder vergaand

Klant

Chemours

Expertise

Watertechnologie, BIM, projectmanagement

Locatie

Dordrecht

SDG 6 Schoon water en sanitair
SDG 9 Industrie, innovatie en infrastructuur
SDG 15 Leven op het land
SDG 17 Partnerschap om doelstelling te bereiken

Toekomstbestendig en onderhoudsvriendelijk

Zorgzaam omgaan met water is een must voor een duurzame toekomst. Een verantwoordelijkheid die chemiebedrijf Chemours voelt en pakt. Samen met Chemours ontwerpt Sweco de nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie en helpen we bij het aanbestedings- en bouwtraject. Naast focus op de vergaande zuivering zijn we verantwoordelijk voor een toekomstbestendig en onderhoudsvriendelijk ontwerp en het succesvol realiseren van deze bijzondere duurzame waterzuiveringsinstallatie.

Een afvalwaterzuiveringsinstallatie die zijn tijd ver vooruit is

Op dit moment beschikt Chemours over een tijdelijke, mobiele waterzuivering om de waterkwaliteit te kunnen garanderen. Om klaar te zijn voor de toekomst, schoon water terug te kunnen geven aan het Waterschap Hollandse Delta en blijvend te voldoen aan de steeds strenger wordende wet- en regelgeving, zijn we samen met het chemiebedrijf op zoek gegaan naar een duurzame oplossing.

Met als resultaat dat de nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie veel verder gaat dan het noodzakelijke. De nieuwe zuivering gaat het aandeel potentieel schadelijke stoffen richting Waterschap Hollandse Delta met maar liefst 99% terugbrengen. Dit zorgt ervoor dat Chemours haar ambitie om verantwoordelijkheid te nemen, kan realiseren.  

Met de nieuwe zuivering leveren we een substantiële bijdrage aan schoner oppervlaktewater in de regio dat ook nog eens op een van de meest duurzame manieren wordt verkregen

– Thijs van der Wouw

De puzzel moet worden gelegd

Het ontwerp van deze nieuwe afvalwaterinstallatie vergt veel maatwerk. Het project kent ook de nodige technische en organisatorische uitdagingen. Neem bijvoorbeeld de bijzondere samenstelling van het afvalwater. Of het feit dat de site in principe altijd in productie moet blijven, ook tijdens werkzaamheden

Digitale visualisatie van afvalwaterzuiverinsinstallatie Chemours

In tegenstelling tot het biologische afvalwater dat van waterschappen komt, vraagt het verwerken van industrieel afvalwater om veel meer specialistische kennis. Sweco heeft veel ervaring met waterbehandeling. Onze experts op het gebied van watertechnologie en industrie bundelen hier hun krachten en gebruiken ook alle kennis die onze klant zelf in huis heeft. Zij kennen als geen ander hun eigen omgeving en hebben al geruime tijd ervaring opgedaan met de huurinstallatie.

Daarnaast is veel organisatorische kennis en kunde is nodig om het grote aantal aanwezige stakeholders en betrokkenen mee te nemen richting het gewenste resultaat. Kortom, alles moet perfect op elkaar aansluiten en de samenwerking tussen de diverse ontwerpende en bouwende partijen bepaalt in grote mate het succes. Sweco is in haar rol als engineerings-coördinator de spin in het web voor Chemours. We staan schouder aan schouder met de klant.

Dit is mijn eerste kennismaking met Sweco en die voelt goed. De ‘task-force’ gedreven aanpak, het dichtbij ons staan, de hoge mate van betrokkenheid en flexibiliteit spreekt me erg aan. En maakt dat ik het gevoel heb dat we echt als één team aan dit project werken. De experts van Sweco zijn een aanvulling op Chemours en andersom.

– Marcel Middeldorp, Project Lead bij Chemours
99 %

aandeel potentieel schadelijke stoffen dat wordt teruggebracht

120000

max. aantal liters per uur

2022

in bedrijf

De nieuwe “vaste” chemisch-fysische zuiveringsinstallatie krijgt een grotere capaciteit, zal de bedrijfszekerheid verhogen en realiseert een duurzame oplossing. De installatie zal gemiddeld 60.000 liter per uur aan afvalwater extreem gevorderd zuiveren gedurende 24 uur per dag en 365 dagen per jaar, met een maximale capaciteit van 120.000 liter per uur.

Naast de verhoogde capaciteit en bedrijfszekerheid is er extra aandacht voor de veiligheid en het comfort voor de beheerders en natuurlijk de omgeving. De nieuwe zuiveringsinstallatie moet medio 2022 in bedrijf zijn. En tot die tijd blijft de tijdelijke installatie trouw haar werk doen.

Thijs van der Wouw op terrein Chemours

Gerelateerde diensten

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.