0 van 0 resultaten voor ""

Digitale handboek voor de openbare ruimte

Met de Digitale LIOR is de tijd van het lange zoeken naar eisen voor de openbare ruimte voorbij. Binnen paar klikken heb je met de Digitale LIOR toegang tot alle eisen en randvoorwaarden voor jouw project en planproces. Sweco’s digitale handboek voor de openbare biedt helderheid voor alle betrokkenen en initiatiefnemers. Slimmer, volledig en eenvoudig in gebruik, de Digitale LIOR is klaar voor de toekomst.

Wat is een LIOR?

In een LIOR zijn de technische en functionele eisen beschreven die door een organisatie aan de openbare ruimte worden gesteld. Denk bijvoorbeeld aan infrastructuur, groen, water en speelvoorzieningen. Daarnaast is het mogelijk om actuele thema’s, zoals klimaatadaptatie, circulaire economie en energietransitie, aan de LIOR te koppelen. De LIOR is richtinggevend, zowel voor externe partijen als voor je eigen organisatie en het dient als basis aangehouden te worden bij een planuitwerking.

Van papier naar digitaal

Een LIOR knelt vaak met de snelheid van ontwikkelingen en vernieuwde inzichten. Daarom heeft Sweco een digitale variant voor klanten ontwikkeld. Met de Digitale LIOR kun je sneller en frequenter alle eisen actualiseren, daarmee vele malen beter inspelen op de vernieuwde situatie en actuele duurzaamheidsthema’s en beleid wél meenemen.

Gebruiker voorop

De Digitale LIOR is vanuit het perspectief van de gebruiker ontwikkeld en praktijkervaring is hiervoor de basis. Dit zorgt voor een gebruiksvriendelijk en intuïtief opgezette online omgeving.

 

6 voordelen van de Digitale LIOR

  1. Altijd actueel
  2. Locatie specifiek
  3. Minder faalkosten
  4. Alles op één plek beschikbaar
  5. Koppel detailtekeningen en afbeeldingen
  6. Zeer gebruiksvriendelijk

Samen maken we Den Haag duurzaam beter

Als je in de openbare ruimte bezig gaat met inrichting en vormgeving, zoals stedenbouwers, projectleiders, civiel technici, (landschaps)architecten en ontwikkelaars, dien je rekening te houden met geldende richtlijnen vanuit een gemeente. Gemeente Den Haag heeft die richtlijnen vastgelegd in het ‘Handboek Openbare Ruimte’ (HOR). Het handboek helpt om de openbare ruimte te verbeteren en om een aantrekkelijke, veilige omgeving te creëren voor inwoners en bezoekers. De gemeente heeft Sweco ingeschakeld om het handboek te digitaliseren en gebruiksvriendelijker te maken.

Ook voor deze klanten maken wij het verschil

De Digitale LIOR hebben we met en voor de gemeenten Delft en Leeuwarden ontwikkeld en is inmiddels verder in gebruikers en functionaliteiten uitgebreid. Ook hebben de gemeenten Crailo, Lelystad, Ouderamstel, Halderberge, Hardenberg, Uithoorn, Den Haag, Zwijndrecht een Digitale LIOR op maat.

Is jouw organisatie klaar voor de Digitale LIOR? Of ben je benieuwd wat het voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons of vraag een vrijblijvende demo aan via onderstaande contactformulier.

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.