0 van 0 resultaten voor ""

Nena Roes

Management trainee 2021

Sweco’s traineeship: een turbomotor voor je carrière

Rotterdam is de thuishaven van Nena Roes, de plek waar ze tot 2020 altijd heeft gewoond én die haar tot op de dag van vandaag inspireert. Als kind voelde ze hier al dat er ontzettend veel mogelijk is en dat het leven en onze omgeving vormbaar zijn. Als je maar wilt én de kansen grijpt die voorbij komen. Naast de tientallen digitaliseringsslagen die ze als adviseur bij Sweco op haar naam heeft staan, was ze 2021 ook de rechterhand van onze directie en draaide ze als management trainee mee op het hoogste niveau.

Met een moeder die twee restaurants runde, is het ondernemerschap en het oog hebben voor de mens er met de paplepel ingegoten. Op de middelbare school voelde ik mij aangetrokken tot de sociale vakgebieden. Maar ik had ook veel affiniteit met wiskunde en natuurkunde, waardoor ik uiteindelijk  toch koos  voor een exact pakket. Gelukkig maar, want al vrij snel kwam ik erachter dat het één het ander niet uitsluit. Juist vanuit een technisch oogpunt kan ik bezig zijn met het ontwikkelen en doorvoeren van voelbare veranderingen midden in de maatschappij. Van mijn opgerichte start-up voor voedingssupplementen in Ghana met Ghanese studenten, het door mij in Rotterdam uitgerolde digitale oppasplatform tot mijn werk nu als adviseur: ‘het kan altijd slimmer’. Het slaan van een  brug tussen techniek en maatschappij is voor mij de rode draad geworden, daar loop ik nog steeds warm voor.

Na mijn studie wilde ik sowieso binnen de ingenieurswereld aan het werk. De positie van een ingenieursbureau is er een uit duizenden. Er is namelijk nog ontzettend veel ruimte om invloed uit te oefenen op het eindresultaat. En dat is wat ik wil; onderdeel zijn van de hele keten en middenin die keten en de maatschappij staan. Werk waar ik met trots over vertel.

In mijn eerste week bij Sweco hoorde ik over dit traineeship en dacht meteen: dat wil ik ook doen! Dat starters hier zo’n kans krijgen, vind ik ontzettend mooi. Het gevoel van warmte, ondernemerschap en mogelijkheden is er al vanaf de eerste kennismaking.

Het type mens is hier open, zelfverzekerd en zichzelf. Dit voelt heel comfortabel, straalt veel rust uit en maakt dat ik, of ik nou als adviseur aan de projecttafel of als management trainee aan de directietafel zit, mij altijd uitspreek en altijd het gevoel heb dat mijn mening belangrijk is.

Dit traineeship is alles waar ik op dit moment mee bezig wil zijn: leren van de experts, grote overkoepelende systemen analyseren, kennis nemen van besluitvormingsprocessen en de dynamiek tussen verschillende onderdelen binnen een bedrijf voelen en begrijpen. In mijn rol als management trainee draag ik zorg voor de directieoverleggen, de roadshows die de directie elk kwartaal door het land (online) doet, denk ik mee over de strategie voor Nederland vanuit Sweco’s Europese digitaliseringsprogramma en maak ik HR data inzichtelijk en tastbaar om een meer data-driven beslisproces in gang te zetten. Ik ben echt onderdeel van het directieteam waarin er van mij verwacht wordt dat ik meedenk en input lever. Een super interessante combinatie tussen leren en doen. Het voelt dan ook alsof ik een turbomotor onder mijn carrière heb geplaatst.”

Een werkdag uit het leven van Nena

  1. 09:00 Let’s go! Meestal start ik de werkdag om 09:00 na een fijne yoga-sessie. Op vrijdagochtend start ik een kwartiertje later doordat ik dan met Sweco collega’s online yoga (shout-out naar collega Dennis die dit ontzettend leuk geeft!). Daarna maak ik een planning en werk ik mijn mail bij.
  2. 09:30 Uit mijn mail komen meestal wel wat punten die direct opgepakt moeten worden. Vandaag betreft dit het reserveren van de Sweco Studio voor de aankomende online directie roadshows en het nadenken/helpen te organiseren van de techniek.
  3. 10:00 Nu heb ik tijd om in een project te duiken. Ik probeer daar waar mogelijk mijn overleggen te klusteren, het liefst na de lunch (dit lukt natuurlijk niet altijd). Tot de lunch werk ik aan HR analytics, mijn project vanuit het management traineeship.
  4. 12:30 Naar buiten; met een broodje naar het park en daar wandelen.
  5. 13:00 Overleg met het directieteam. Iedere week vindt deze plaats, vandaag 1.5 uur en gisteren heb ik de agenda definitief gemaakt en opgestuurd naar iedereen.
  6. 14:30 Overleg met BIM managers van de afdeling Wegen over onze weg naar een ISO 19650 Kitemark certificering. Vaststellen waar we nog werk te verrichten hebben en welke stappen hierbij nodig zijn.
  7. 15:30 Werken aan een interessant project voor het automatiseren van het maken van rapportages.
  8. 16:30 Een korte call met een collega van project BaHo voor de laatste stappen die nodig zijn voor de workflow die het vrijgave proces in de SharePoint omgeving nauwkeurig laat verlopen. Na dit gesprek verwerk ik de laatste input, test de omgeving met behulp van een aantal scenario’s en geef feedback aan het projectteam.
  9. 17:30 Het is mooi weer, ik doe nog even een rondje buiten en sla mijn laptop dicht voor vandaag.

Enthousiast geworden?

Misschien zit tussen onze vele vacatures wel jouw droombaan. Bij Sweco zijn we namelijk altijd op zoek naar talent. Naar koplopers, creatieve breinen en waaghalzen die het verschil durven te maken. Neem gerust een kijkje, trek aan de bel als je vragen hebt of graag bij ons komt werken. De (virtuele) koffie staat klaar!

Vragen over werken bij Sweco of over onze vacatures?

Laat het ons vooral weten. Onze recruiters helpen je graag verder en kijken er naar uit je te spreken.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.