0 van 0 resultaten voor ""

Zo zorgt Kirsten voor een World-class Workplace

Het is inmiddels 14 jaar geleden dat Kirsten Culp bij Sweco binnenliep. Met jarenlange ervaring als projectmanager in de wereld van GIS, startte ze in 2022 een nieuw avontuur. Namelijk die van teammanager. Zo kan ze niet alleen impact maken in projecten, maar ook haar stempel drukken op werkgeverschap. Wat betekent dit voor haar én hoe kleurt ze dit in bij Sweco? Kirsten neemt je mee.

“Bij Sweco maken we zoveel positieve impact met elkaar, dat dit wat mij betreft een veel grotere spotlight verdient. Het doorontwikkelen van ons werkgeverschap geeft mij die nieuwe verdieping waar ik naar op zoek was in mijn werk. Mijn drijfveer is om positieve verandering en verbetering teweeg brengen waardoor mensen groeien. En als teammanager bij Sweco heb ik de mogelijkheden en middelen om ook hier echt het verschil in te maken.”

Wat betekent fantastisch werkgeverschap voor jou?

“Voor mij betekent dit dat ik vanuit mijn eigen kracht kan werken. Dat drijft en motiveert me. Bij Sweco voel ik de ruimte om initiatief te nemen en beweging te realiseren op thema’s die heel dichtbij mij staan. De diversiteit in projecten, de autonomie die je hier krijgt en de maatschappelijke relevantie in onze projecten maakt het voor mij uniek.”

Hoe geef jij vorm aan Sweco’s werkgeverschap?

“Dit doe ik door mijn collega’s te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. De drive en enthousiasme die ik zelf ervaar in projecten wil ik terugzien bij mijn team. Maar wel in balans, met de erkenning dat elk individu zijn eigen kwaliteiten heeft. Voor mij is het belangrijk dat collega’s de ruimte voelen om invulling te geven aan werk waar ze zelf voor staan en willen gaan om   bij te dragen aan de resultaten van het team. Dit betekent dat we  tijd vrij maken om elkaar op kantoor te vinden. Daar werken we aan gave projecten, dagen we elkaar uit en helpen we elkaar om verder te komen. Goed voor elkaar zorgen, daar geloof ik in.

We werken in scrumteams in sprints van twee weken waarbij we in verbinding met elkaar staan om de beste resultaten voor onze klanten te realiseren. Daarnaast organiseren we vier keer per jaar een kennissessie waar het delen van projectervaringen centraal staat, en tijdens de jaarlijkse hackaton pushen we onze kennis nog een stukje verder. Ook in onze projecten vind ik het belangrijk dat we dichtbij elkaar staan, dat iedereen altijd voelt dat we het samen doen en dat we samen de meeste impact maken. Trots, energiek en samenspel is wat we stimuleren en bewaken.”

Vragen over werken bij Sweco of over onze vacatures?

Laat het ons vooral weten. Onze recruiters helpen je graag verder en kijken er naar uit je te spreken.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.