0 van 0 resultaten voor ""

Waterveiligheid en energietransitie dragen bij aan sterk kwartaal voor Sweco Nederland

In het derde kwartaal van 2023 heeft Sweco de vraag naar architecten- en ingenieursadviesdiensten zien stijgen. De omzet werd onder meer verhoogd door projecten rond waterveiligheid en de energietransitie. De totale omzet in deze periode steeg met 17% naar 58,3 miljoen euro. De EBITA-marge van de Nederlandse tak van Sweco bedroeg 9%, 20% hoger dan de 7,5% in dezelfde periode vorig jaar.

Sweco is de afgelopen maanden gestart met een project om Valkenburg (Limburg) en omgeving klimaatbestendig te maken, na grote overstromingen in dat gebied twee jaar geleden. Ook is gestart met een groot dijkversterkingsproject langs de Maas tussen Cuijk en Ravenstein, over een lengte van 20 kilometer. De komende tijd staan er meer projecten op het gebied van klimaatadaptatie op het programma.

Water is het volgende grote issue in de wereld. Door het veranderende klimaat wisselen we periodes van grote droogte af met periodes met een overschot aan water. Dat zien we terug in de cijfers. Steeds meer opdrachtgevers weten ons te vinden als het gaat om watermanagement. Ondanks de turbulente tijden op het wereldtoneel, constateren we dat  opdrachtgevers een onderwerp als waterveiligheid een hoge prioriteit blijven geven. – Eugene Grüter, CEO Sweco Nederland

De vraag naar de architecten- en ingenieursdiensten van Sweco is toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Uiteraard zijn we blij met de cijfers in het derde kwartaal van 2023, een resultaatverbetering van 20%. Gezien de mooie opdrachten die we binnenhalen, gaan we ervanuit dat we die stijgende lijn in het resterende deel van 2023 kunnen voortzetten. – Martin van der Heijden, CFO Sweco Nederland

Ook het aantal mensen dat bij Sweco werkt groeit gestaag. Internationaal werken nu in totaal meer dan 21.000 professionals voor het bedrijf, dat in twaalf landen in Noordwest-Europa actief is. In Nederland groeide het aantal mensen met 14%. In totaal gaat dat om 1.900 architecten, ingenieurs en adviseurs. Het merendeel van die stijging komt door de overname van architectenbureaus VAN AKEN en JHK architecten eerder dit jaar.

Nick Renooij

Head of Press