0 van 0 resultaten voor ""

Jaarcijfers Sweco Nederland: toenemende vraag naar diensten rond energie en klimaat

Een toenemende vraag naar diensten op het gebied van energie en klimaat kleurt de jaarcijfers van Sweco. De omzet steeg in Nederland met 14 procent tot 244 miljoen euro. Ook de winstgevendheid van Sweco Nederland steeg. De EBITA marge over heel 2023 bedroeg 9,2 procent, ten opzichte van 8 procent in 2022.

Als het gaat om de belangrijke transities in de samenleving, merken we dat opdrachtgevers ons steeds beter weten te vinden. Dit zal de komende periode verder toenemen door de recente overname van Econsultancy met ruim 200 experts op het gebied van ecologie en environmental consultancy. Door deze versterking van ons dienstenportfolio zullen we nog meer waarde kunnen creëren voor onze klanten en de benodigde transities versnellen. – Eugene Grüter, CEO Sweco Nederland

We zijn volop bezig met de integraties van de architectenbureaus VAN AKEN en JHK, die we in het begin van 2023 overnamen. Daar komen nu de experts van Econsultancy bij. Die overnames leiden eenmalig tot hogere kosten, maar die worden gecompenseerd door de groeiende markt op het gebied van de verduurzamingstransities. – Martin van der Heijden, CFO Sweco Nederland

Sweco gaat vanaf 2024 langdurig samenwerken met Gasunie, dat hier een investering van 100 miljoen euro aan koppelt. Kern van de samenwerking is één van de grootste uitdagingen van de energietransitie: het aanleggen van de infrastructuur voor duurzame gassen. Sweco buigt zich onder meer over het faciliteren van de grotere vraag naar transportmogelijkheden voor waterstof, CO2, groengas en warmte.

Duurzame werkgever

In 2023 zette Sweco Nederland ook mooie stappen als duurzame werkgever. Het wagenpark is inmiddels voor 75 procent elektrisch, in 2025 zal dat 100 procent zijn. Duurzaam reizen wordt vanaf nu extra beloond en er wordt alleen nog circulair meubilair ingekocht. Eind 2023 ontving Sweco het World-class Workplace-label voor excellent werkgeverschap. Dit label wordt door onderzoeksbureau Effectory uitgedeeld aan organisaties die boven een wereldwijd vastgestelde benchmark scoren.

Eugene Grüter: “In 2023 hebben we met elkaar opnieuw hard gewerkt aan de voorwaarden die nodig zijn om meer impact te maken met onze missie Transforming society together. De waardering en feedback die we van klanten en collega’s ontvangen geven ons belangrijke input om het elke keer weer beter te doen. Dat geeft ons energie en daar gaan we dus ook dit jaar gewoon mee door!”

Nick Renooij

Head of Press