0 van 0 resultaten voor ""

Innovatiepartnerschap Kademuren genomineerd voor Infratech Innovatieprijs

In de categorie Duurzame samenwerking is het innovatiepartnerschap Kademuren genomineerd voor de Infratech Innovatieprijs 2022. Kade 2.020, een samenwerkingsverband met onder andere Sweco, is één van de drie partijen binnen het Innovatiepartnerschap Kademuren die de Amsterdamse historische kademuren sneller, effectiever en met minder hinder gaat vernieuwen. Op 18 januari 2023 wordt de winnaar van deze innovatieprijs tijdens de Infratech bekend gemaakt.

Innovatief in oplossing en samenwerking

De renovatie van de kademuren worden aangepakt op een innovatieve manier. Het innovatiepartnerschap is een nieuwe aanbestedingsprocedure van de gemeente Amsterdam, gericht op het ontwikkelen en grootschalig inkopen van innovaties van marktpartijen. De samenwerking biedt op die manier veel ruimte voor marktpartijen om ongewone en frisse oplossingen aan te bieden als antwoord op een complexe problematiek. Uitgangspunt is een langdurige en open samenwerking tussen markt en overheid.

De samenwerking is uniek. We doen nieuwe dingen op het vlak van techniek én de methode die we toepassen hoe het te doen is vernieuwend. – Stephan Laaper, projectmanager bij Sweco

Kade 2.020

Samen met de gemeente Amsterdam, aannemers Koninklijke Oosterhof Holman en CMD Civiele Werken en bouwadviesbureau Strackee vormt Sweco het samenwerkingsverband Kade 2.020. Binnen deze samenwerking ontwikkelen we een innovatieve manier om de Amsterdamse kademuren sneller, effectiever en met minder hinder te vernieuwen: de EZ-Flow. Met deze innovatie stappen we af van de traditionele L-vormige wand en ontwikkelen we een Z-vormige wand. Hiermee vernieuwen we vanaf en vanuit het water de kademuur en hoeven we nauwelijks werkzaamheden op de kade te verrichten. Hiermee kunnen we én versnellen én dit met minimale overlast voor de omgeving realiseren.

Nieuwsgierig naar onze innovatie in de praktijk?

Op dit moment wordt de EZ-Flow van Kade 2.020 aan de Lijnbaansgracht ter hoogte van de baanbrug / Elandsgracht gerealiseerd. Dus ben je in de buurt, neem dan gerust een kijkje!

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.