0 van 0 resultaten voor ""

Eerste goedgekeurde vergunning in Benelux voor groene waterstofplant

Sweco stond in voor het ontwerp en de opmaak van de omgevingsvergunning voor de 25 megawatt groene waterstofproductieplant in Vlissingen. Dit gebeurde in opdracht van VoltH2. Na voltooiing zal deze site 3,6 miljoen kg groene waterstof per jaar produceren.

Sweco is in de eerste projectfase verantwoordelijk voor het volledig ontwerp, de benodigde vergunningen en de subsidies. Met een internationaal team van Belgische en Nederlandse specialisten zijn we in staat om het totale project integraal uit te voeren. Sweco is ook betrokken bij andere groene waterstofontwikkelingen in Nederland en België met de inzet van engineering voor compressie-, koeling- en opslagmodaliteiten volgens de strikte veiligheidsvereisten voor waterstof onder hoge druk.

Waterstof is een belangrijk opslagmedium om het totale energienetwerk van Nederland te laten functioneren. Dit project draagt bij aan een eerste stap hierin.

– Vincent Jansen, afdelingshoofd Energie & duurzaamheid bij Sweco

Eindelijk is de eerste vergunning voor grootschalige productie van groene waterstof gepubliceerd. Ik ben trots op ons team dat hier hard aan gewerkt heeft de afgelopen maanden. Voordat de energietransitie voltooid is zullen er ongetwijfeld nog vele volgen!

 

– Bert van Renselaar, business director energietransitie bij Sweco

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Copy link
Powered by Social Snap