0 van 0 resultaten voor ""

Bureau Stedelijke Planning verder als Sweco

Eén jaar na de overname gaat Bureau Stedelijke Planning met ingang van 16 september verder als business unit Stedelijke planning bij Sweco. Hiermee versterken wij onze positie in de vroege fase van stedelijke gebiedsontwikkeling. Afgelopen jaar is vanuit de business al volop samengewerkt.

Op 15 september vierde Bureau Stedelijke Planning haar 25-jarig bestaan met een seminar over de Fluïde Stad in 2040. Onder meer oprichter Pieter van der Heijde blikte terug op de ontwikkelingen die het stedelijk gebied in de afgelopen 25 jaar heeft doorgemaakt en wat de opgaven zijn voor een toekomstbestendige stad in Nederland anno 2040. Tijdens het seminar zwaaide Pieter af als directeur. Het stokje draagt hij over aan Jeanette Kalthof-Drost, die nu aan het hoofd staat van de business unit Stedelijke Planning binnen Sweco.

Met stedelijke planning is Sweco nu ook gespecialiseerd in stadsontwikkelingsprojecten, stedenbouw en strategisch advies voor de (her)ontwikkeling van woningen, kantoren, industriegebieden, winkelcentra en vrijetijdsvoorzieningen. En daarmee betrokken bij toonaangevende plannen als Haven-Stad Amsterdam, Merwe-Vierhavengebied Rotterdam, Central Innovation District Den Haag, Luchthavengebied Eindhoven en Spoorzone Leiden.

Kennis op het gebied van stedelijke ontwikkeling is relevanter dan ooit: de druk op ruimte, maar ook klimaatverandering en de vraag naar woningen, leidt tot een steeds complexer wordend stedelijk vraagstuk. De kennis en ervaring die wij hebben op dat gebied is van grote onderscheidende waarde voor onze klanten.

Stedelijke planning was vroeger een optelsom van losse gebouwen. Anno nu is de opgave veel breder. Het samenbrengen van verschillende functies, infrastructuur, economie en duurzaamheid zijn prominente factoren geworden in stedelijke gebiedsontwikkeling.

Maartje Meijer

Directeur communicatie

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.