0 van 0 resultaten voor ""

Urban Insight College


Houtbouw: onderschatte oplossing voor de klimaat- én woningbouwopgave

De EU wil in 2050 CO2-neutraal zijn. De noodzaak voor verandering van de bouwsector is groot, gezien de bijdrage daarvan aan de totale CO2-uitstoot over de wereld. We komen tot dat inzicht in een tijd waarin de bouwindustrie op het eerste oog juist moet opschalen, gezien de enorme woningbouwopgave in Nederland: het bijbouwen van circa één miljoen nieuwe woningen in 2030.

Het toepassen van meer biobased materiaal en aandacht voor circulariteit is één van de oplossingen om de twee grote ambities voor 2030 waar te kunnen maken (50% van de klimaatdoelen bereiken en één miljoen nieuwe woningen bouwen).

Het gebruik van hout zou hierin zomaar de sleutel tot succes kunnen zijn.

Laat je inspireren

Tijdens dit Urban Insight College vertellen Sweco-collega’s Ibrahim (Ibo) Selek (Senior Constructief Adviseur Houtbouw), Bas Horsting (Design Director Urban Planning & Architecture) en Sebastian Soelberg (Architect, Sweco Denemarken) elk vanuit hun expertise over de rol die houtbouw kan spelen bij de noodzakelijke verandering in de sector. Zij delen de nieuwste inzichten over de karakteristieken, beschikbaarheid, gezondheidseffecten en andere gevolgen bij hout als bouwmateriaal.

In het kort

  • Dinsdag 16 november
  • Van 11.00 tot 12.00 uur
  • Live te volgen via onderstaande button
  • Stel al uw vragen in de chat

Het Urban Insight College is vanaf 16 November om 11.00 beschikbaar en live te zien via YouTube. Op de dag van het college vind je hier de link naar het college.

Urban Insight College

Urban Insight is het 10-jarige kennisprogramma van Sweco, gericht op de uitdagingen van de stad van de toekomst. Tijdens het Urban Insight College leggen we de link tussen wetenschappelijk onderzoek en onze praktijk. Dit doen we in prikkelende open Colleges die toegankelijk zijn voor al onze collega’s en klanten. We dagen je uit om stil te staan bij de trends, ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van slimme mobiliteit, energietransitie, klimaatadaptatie, digitalisering, circulaire economie en gezonde veilige stad.

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.