0 van 0 resultaten voor ""

Urban Insight Academy
College ‘Circulaire gebiedsontwikkeling’

Zo komen we tot circulaire gebiedsontwikkeling in de praktijk

Een volledig circulaire economie in 2050. Dat lijkt ver weg, maar het betekent dat we nu al anders moeten gaan nadenken over gebiedsontwikkeling. Huidige initiatieven gaan nog te veel uit van de traditionele bouw, maar dan met duurzamere materialen. Circulaire gebiedsontwikkeling gaat over de buurten en wijken van de toekomst. Dat vraagt anders aankijken tegen ontwikkelen, wonen en het realiseren van duurzame gemeenschappen. Hoe ziet dat eruit? En wat moeten we veranderen aan hoe we steden ontwikkelen?

Deze vragen stonden centraal tijdens dit Urban Insight College op donderdag 9 juni. Bekijk hem hier terug.

Experts Jacqueline Cramer, Richard Koops (business director circulaire economie bij Sweco), Jan Nico Wigboldus (managing consultant wonen bij Bureau Stedelijke Planning, part of Sweco) deelden hun visie op hoe traditionele gebiedsontwikkeling kan veranderen om meer circulair te worden.

  • Jacqueline Cramer is ambassadeur Circulaire Economie van de Metropoolregio Amsterdam. Als wetenschapper, voormalig minister VROM, en biologe heeft ze een sterke achtergrond en visie m.b.t. circulaire gebiedsontwikkeling. Jacqueline ontwikkelde de 10R ladder, de basis voor circulariteit die we in veel projecten zien terugkomen.

Alle informatie op een rij

  • Voor wie: klanten en relaties
  • Wat: Urban Insight College ‘Circulaire gebiedsontwikkeling’
  • Wanneer: donderdag 9 juni van 15.00 uur tot 16.00 uur
  • Waar: Sweco Rotterdam (Rederijstraat 5, aan de Nieuwe Boompjes) of online
Strijp S Eindhoven

Urban Insight Academy: leren, innoveren, inspireren

Ook via onze Urban Insight Academy zetten we onze deuren open. Om samen met klanten en relaties te leren, innoveren en inspireren op het gebied van duurzaamheid en duurzame gebiedsontwikkeling. Daarom organiseren we gedurende het jaar regelmatig colleges en masterclasses waarin we dieper ingaan op maatschappelijk actuele thema’s.

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.