0 van 0 resultaten voor ""

Stelling nemen in Den Helder

Locatie

Willemsoord, Den Helder

Klant

Stichting Erfgoed Den Helder

Expertise

Vastgoedmanagement

Doel

Duurzaam beheren en exploiteren van cultuurhistorisch erfgoed

Monumentaal statement

Willemsoord in Den Helder is op vele manieren bijzonder. Keizer Napoleon Bonaparte bezocht in 1811 deze locatie en was onder de indruk van de strategische landtong. Vanaf het hoogste duin, dat wat nu Fort Kijkduin is, overzag hij land en zee. Hij gaf waterbouwkundige Jan Blanken Jansz. de opdracht gaf hier de grootste marinebasis met werf van ons land te bouwen. Ook initieerde hij een verdedigingslinie op deze strategische plek: de Stelling Den Helder.

De stad dankt haar huidige vorm aan deze verdedigingslinie, die nog grotendeels aanwezig is in het landschap. Dit gebied, met als pronkstuk de oude scheeps- en onderhoudswerf, is nu een bruisend geheel van horeca, cultuur en ondernemerschap. De museumhaven biedt ruimte aan vele historische schepen en maakt van het geheel met recht een nautisch kwartier. Een bestemming met een reikwijdte tot ver buiten Den Helder.

Het gehele complex bestaat uit meer dan 18 monumentale gebouwen, historische dokken, sluizen, kademuren, bestratingen en torenkranen. Sweco verzorgt het vastgoedmanagement op deze unieke cultuurhistorische locatie.

Het is mijn ambitie om het cultureel erfgoed van Den Helder aantrekkelijk te maken voor een breed publiek. Inwoners en bezoekers moeten het erfgoed kunnen beleven en genieten van alle parels die Den Helder rijk is. Door haar jarenlange betrokkenheid bij Willemsoord en haar brede expertise is Sweco een logische keuze om deze ambitie mee vorm te geven.

– Ariane Hoog, directeur-bestuurder bij Stichting Erfgoed De Helder

Waarde nu en straks

Samen met Stichting Erfgoed Den Helder werkt Sweco aan een duurzame exploitatie van de objecten en het gebied. Alle expertise van Sweco, waaronder verhuur, facilitair beheer, technisch onderhoud, civieltechnische en archeologische kennis, kennis van installaties, energiezuinigheid en gebouwen, komt zo logischerwijs samen. Hierdoor ontstaat een integrale aansturing, waarmee synergie- en efficiencyvoordelen behaald worden. Zo houden we de verhuur optimaal, de kosten laag en de aantrekkelijkheid voor huurders en bezoekers hoog.

Optimaal ontzorgen

Als vastgoedmanager zorgen we voor een aantrekkelijk, schoon, veilig en sterk ontwikkeld geheel. Met de aanvullende dienstverlening kunnen we de klant, voor elke mogelijke uitdaging in het gebied, verder ontzorgen. Zo stelt Sweco de meerjaren onderhoudsplannen op, nemen we subsidietrajecten uit handen van de eigenaar, optimaliseren we de warmte koude opslag wat betreft energierendement, hebben we slimme meters voor huurders aangebracht, doen we de bouwbegeleiding van het nieuwe theater, archeologisch onderzoek en zijn we betrokken als adviseur voor de aanbesteding en de begeleiding van de renovatie van een tweetal bruggen. Deze combinatie van diensten is uniek en leidt tot vele synergievoordelen.

Dit is zo’n geweldige plek, met zoveel historie! Met zo’n plek moet je zorgvuldig omgaan. Fantastisch om samen met onze civiele techneuten, installatie experts, archeologen en vastgoedadviseurs te werken aan dit unieke cultureel erfgoed! – Harald Bruns, senior accountmanager bij Sweco

Bruisende hotspot

Met het beheer en de exploitatie op orde, hebben Willemsoord en De Stelling alles in zich om te floreren. Een plek waar inwoners van Den Helder en toeristen kunnen genieten van het erfgoed, de rijke geschiedenis, evenementen als Sail, Historisch weekend en de Jutterhavendagen en de vele horecagelegenheden. Deze combinatie maakt de locatie, en dus Den Helder, een unieke plek om te bezoeken!

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.