0 van 0 resultaten voor ""

British Antarctic Survey: Modernisering van Antarctische infrastructuur

Locatie

Zuidpool, Antarctica, Rothera

Klant

BAM Nuttall

Doel

Modernisering van faciliteiten, gebouwen en infrastructuur van de British Antarctic Survey (BAS) basis op Rothera

Opdrachtnemer

Sweco UK

Duurzaamheidsdoelstelling Verenigde Naties Leven in Water

Koploper poolwetenschap

In januari 2017 heeft BAM Nuttall Sweco aangesteld als ontwerper van het £ 100 mln (€ 118 mln) Antarctic Infrastructure Modernisation Programme (AIMP) van de British Antarctic Survey (BAS). Deze investering door de Britse regering is de belangrijkste in de poolwetenschap sinds de jaren tachtig. Hiermee wil het Verenigd Koninkrijk haar positie in de voorhoede van milieuonderzoek behouden. Binnen het AIMP zullen de faciliteiten op Rothera, Antarctica aanzienlijk worden gemoderniseerd met onder andere een nieuw operationeel gebouw plus een upgrade van de bestaande gebouwen en de huidige infrastructuur.

1000000 £

investering in poolwetenschap

10

jaar duurt het programma

50 %

stijging van de personele bezetting op het station

De uitdaging

Gezien de gevoeligheid van het Antarctische landschap en de leidende positie van BAS op het gebied van klimaat, biodiversiteit en oceaanonderzoek is duurzaamheid een belangrijke prestatie-indicator voor het project. Een cruciale doelstelling binnen de overkoepelende AIMP-duurzaamheidsstrategie is de minimalisering van koolstof van alle projecten gedurende de hele levensduur, inclusief de toepassing van PAS 2080-koolstofbeheer in infrastructuur. Bekijk de video met de hoogtepunten van ons tweede jaar (2020) op Antarctica en de voltooiing van de werf in Rothera:

 

Koolstof: hotspots en impact

Om koolstof effectiever te beheren, combineren we onze expertise met een toonaangevende Life Cycle Assessment-tool – One Click LCA. Hiermee kunnen we de koolstofemissies van alle projecten gedurende de hele levensduur kwantificeren en beheren. De consistentie, nauwkeurigheid en efficiëntie die de tool biedt, maakt een betere integratie in het ontwerpproces en een beter gefundeerder besluitvorming mogelijk.
Data visualisatietechnieken, zoals de weergave van koolstofintensiteit per materiaaltype en levenscyclusfase, gebruiken we ook om inzicht te geven in koolstofhotspots en de koolstofimpact van ontwerpbeslissingen gedurende de hele levensduur.

Levering en stimulans

Zolang het Rothera Modernisatie project ‘ongoing’ is, blijft Sweco’s Koolstof & Duurzaamheid Team de PAS 2080-methodologie implementeren. Dit is inclusief het monitoren van koolstofemissies en het stimuleren van een multidisciplinaire aanpak van koolstofreductie gedurende de gehele projectontwikkeling.

Klimaatadaptatie

Urban Insight brengt inzichten over klimaatadaptatie

Tekening van stedelijk gebied met veel groen, gebouwen en mensen

Gerelateerde diensten