De meest benaderbare en betrokken partner met erkende expertise

Bij Sweco geloven we in de combinatie van menselijke nieuwsgierigheid en de kunst van ontwerp en techniek. En houden ons dagelijks bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van onze toekomstige samenleving. Dit doen we op een unieke manier. Met een nieuwsgierige vooruitstrevende instelling en expertise het verschil maken voor de samenlevingen en steden van de toekomst, dat is wat onze mensen drijft en waar we graag onze energie in steken. Met meer dan 17.500 experts in Europa helpen wij onze klanten de uitdagingen van morgen succesvol op te lossen. Zo maken we samen de samenlevingen en steden voor de generaties na ons veiliger, schoner en prettiger leefbaar.

Feiten

Kernactiviteit
Sweco ontwerpt en ontwikkelt de duurzame samenlevingen en de steden van de toekomst. Dat doen we door gekwalificeerde diensten te leveren op het gebied van ingenieursadvies en architectuur.

Internationale aanwezigheid
Sweco heeft vestigingen in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Estland, Litouwen, Bulgarije, Tsjechië, Duitsland, België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en China. Sweco voert tienduizenden projecten uit in pakweg 70 landen wereldwijd om onder andere te zorgen voor schoon water, efficiënte infrastructuur en duurzame energie-oplossingen.

Netto-omzet
Circa 1,9 miljard euro.

Werknemers
Circa. 17.500 werknemers
ONZE BELOFTE AAN DE KLANT
We beloven je de meest benaderbare en betrokken partner met erkende expertise te zijn. Het is gemakkelijk om zaken met ons te doen. En stellen alles in het werk om de behoeften van onze klanten te begrijpen en beloven de beste expertise te leveren die de situatie vraagt. Sweco is een ingenieursadviesbureau voor wie een vraagstuk of project net zo belangrijk is als voor onze klant zelf en dat laten we zien door ons gedrag. Voor welke uitdaging je staat, je kunt rekenen op een oplossing van Sweco.

ERKENDE EXPERTISE
Sweco is het grootste architecten- en ingenieursadviesbureau van Europa. Met 17.500 topexperts, die beschikken over uitgebreide regionale, nationale en internationale kennis en technische expertise, werken wij aan de uitdagingen die het veranderende klimaat en urbanisatie met zich mee brengt. Het is ons werk om altijd een stap vooruit te zijn.

In de afgelopen 100 jaar dat ons bedrijf bestaat hebben we iedere m2 van Nederland al een keer bij de kop gehad. Met deze onder- en bovengrondse kennis van Nederland, is Sweco als groot, innovatief en multidisciplinair ingenieursadviesbureau uitstekend voorbereid om een belangrijke rol te spelen bij de transitie van morgen.

INTEGRALE BENADERING
Van initiatief tot en met de realisatie zijn wij hun partner en gids voor een vlot proces bij complexe ruimtelijke opgaven. Sweco draagt zorg voor alle technische-, ruimtelijke-, maatschappelijk sociale- en financiële inpassingen. Zo maken we, door het hebben van het grootste Europese kennisnetwerk, maakbare en realistische visies en plannen met een maximale rendement.

Als adviseurs zijn we
volledig toegewijde partners
altijd gemakkelijk om zaken mee te doen
Leveren we de beste expertise die de situatie vraagt
/globalassets/campaigns/the-incredible-day-to-day-2/cinemagraphfilterfallback.jpg

THE INCREDIBLE DAY-TO-DAY

Groot of klein, wij maken jouw project zo goed als mogelijk. Wij koppelen de juiste expertise aan iedere opdracht en werken met jou samen om iets buitengewoons te leveren.

Door elk project bijzonder te maken, ruilen we het alledaagse in voor een ongelooflijke ervaring.

Lees meer

Werken bij Sweco

Als je ergens het verschil kunt maken met jouw expertise, is het wel bij Sweco. Bij ons werk je mee aan de uitdagingen van onze klanten. En krijg je de kans om mee te werken aan de meest uitdagende internationale, nationale en regionale projecten. Als de beste begrijpen wat onze klanten nodig hebben blijft de basis van ons succes. Voortdurende professionele ontwikkeling is daarom een vereiste binnen Sweco.

Wij zorgen er elke dag voor dat jij het beste in jezelf naar boven kunt halen. Ons bedrijf bestaat uit nieuwsgierige collega’s die resultaten willen zien, een toegevoegde waarde willen zijn voor klanten en gedreven zijn om echt het verschil te maken. Werken bij Sweco doe je dan ook samen. Samen met klanten, samen met collega’s. Je bent onderdeel van een dynamisch team waarin iedereen meetelt en we betrokken en benaderbaar zijn. Zo is het prettig werken bij én met Sweco.

 

Lees meer
/siteassets/over-ons/werken_bij_sweco.jpg
/globalassets/images-570x380/570x380-organisation.jpg

Organisatie

Sweco is een team van teams. Ons gedecentraliseerde en eenvoudige bedrijfsmodel is een doorslaggevend succes. Alle energie gaat naar buiten, naar onze klanten en naar onze projecten. Wij geloven dat eenvoud hiervoor essentieel is en zoeken onze optimale bedrijfsvoering in de cultuur in plaats van de structuur.

Door onze klantgerichte manier van werken in kleine teams en letterlijk en figuurlijk dichtbij te zijn, kunnen we de verbinding met elkaar, onze klanten en relaties borgen. Dit maakt dat we ons hebben kunnen ontwikkelen tot een grote internationale speler en het zijn van het grootste Europese kennisnetwerk vol erkende regionale, nationale en internationale expertise.

Lees meer

Verantwoordelijkheid

Transparantie en verantwoordelijkheid zijn absolute voorwaarden voor het permanente succes van Sweco als een gedecentraliseerde onderneming die sneller is gegroeid dan de meeste andere.

Samenwerken met Sweco is niet ingewikkeld. Bij ons worden alle belangrijke klantcontacten niet onderhouden door een kleine groep managers, maar door al onze medewerkers die van dag tot dag klanten ontmoeten en die stuk voor stuk de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen specifieke taken. Dit levert heel veel flexibiliteit op, maar stelt ook hoge eisen aan onze werkprocedures.

Lees meer
/siteassets/over-ons/verantwoordelijkheid-454x254px.jpg